www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Principe de Asturias (ME)

Na Asturias pojede s Corsou Gardemeister

1. září 2009 • 17:20

Po Alexi Benguém a Andreasi Mikkelsenovi se koncem příštího týdne stane Toni Gardemeister třetím jezdcem, který usedne do speciálu Opel Corsa OPC S2000 v rámci seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Vůz vyvíjený britskou společností MSD zatím na mezinárodní scéně díru do světa neudělal. Po odstoupení Alexe Bengué na úvodní rychlostní zkoušce v Ypres se za volant Corsy OPC S2000 posadil Andreas Mikkelsen, který na zlínské Barum rally dokázal zajíždět pouze časy ve druhé desítce, více se však potýkal problémy s motorem.

Pro Rallye Principe Asturias však usedne do vozu další soutěžácká legenda, Toni Gardemeister. Po vystoupení na Rallye Monte Carlo to tak bude druhý start bývalého továrního jezdce Suzuki v seriálu IRC.

„Andreas Mikkelsen odvedl na Barum rally špičkovou práci a jsme připraveni s ním i nadále spolupracovat. Na termín španělské soutěže však měl již domluvené závazky v Norsku, proto jsme byli nuceni hledat náhradu. Jsme potěšeni tím, že v našem týmu pojede takový jezdec, jako Toni Gardemeister,“ prozradil Mike Patterson, sportovní manažer Hankooku.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
01.09.2009 20:24
Plhus
Super!! Akorát jim taky nic nenaladí...
toplist