www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Argentina (PCWRC+JWRC)

Argentinská rally: Loeb má blízko k dalšímu vítězství

29. dubna 2006 • 23:10

Ani osm rychlostních zkoušek druhé etapy nezměnilo nic na tom, že na vedoucí pozici se stále drží Sébastien Loeb. Druhé místo patří Petteru Solbergovi a třetí pozice Gigimu Gallimu na Peugeotu 307 WRC.

Dnešní den si na své konto připsali vítězství v rychlostních zkouškách také jezdci Henning Solberg a Xavier Pons. Solbergovi se povedlo v RZ 16 zajet naprosto shodný čas se svým bratrem Petterem.

Na čtvrté pozici se drží Henning Solberg, který odolává úspěšně tlaku ze strany Manfreda Stohla. Šestý je Atkinson a sedmý pak Sordó.

Velký souboj spolu sváděli o osmou příčku jezdci Matthew Wilson a Luis Perez Companc. Nakonec se na konci sobotní etapy z posledního bodovaného místa raduje domácí jezdec. Matthew dal přednost jízdě na jistotu a sbírání zkušeností, před bodem do MS FIA jezdců.

Marcus Grönholm se po včerejších potížích vrátil se značnou ztrátou do rally. Po druhé etapě mu patří desátá pozice. Dnes si připsal na své konto celkem čtyři vítězné rychlostní zkoušky. Jeho týmový kolega Mikko Hirvonen dnes do etapy nenastoupil.

Bohužel cíl dnešní etapy opět nespatřil jediný český pilot v poli Štěpán Vojtěch, kterého hned v úvodním testu sobotního dne zradila převodovka.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist