www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Argentina (PCWRC+JWRC)

Henning Solberg a Manfred Stohl chtějí bodovat

16. května 2006 • 10:45

Tým OMV Peugeot Norway je připraven na svůj další start v mistrovství světa, kde budou jeho barvy ve vozech Peugeot 307 WRC hájit opět jezdci Manfred Stohl a Henning Solberg.

žádný příspěvek celý článek »

Argentina má rekord - 1.700.000 diváků !

8. května 2006 • 08:50

V Argentině se potvrdila známá pravda, že rallyový sport přitahuje na americkém kontinentu nejvíce diváků ze všech sportů. Podle organizátorů letošní Argentinské rally shlédlo soutěž neuvěřitelných 1.7 miliónu diváků.

příspěvků: 1 celý článek »

Gigi Galli: Bude velká oslava (rozhovor)

4. května 2006 • 02:10

Italský showman Gigi Galli dosáhl s vozem Peugeot 307 WRC na Argentinské rally svého prvního postavení na stupních vítězů a v cíli z toho měl obrovskou radost. Ital za to poděkoval především společnosti Pirelli, bez které by se jeho starty s vozem WRC v mistrovství světa neuskutečnily.

žádný příspěvek celý článek »

Kolečka se obejdou bez pokuty, ale...

3. května 2006 • 10:50

V pondělí jsme vás informovali o tom, že oslavná kolečka tzv. "doughnuts", která předvedli v cíli Argentinské rally jezdci Sébastien Loeb, Gigi Galli, Manfred Stohl a Dani Sordó, budou "odměněna" pokutou ve výši 10.000 Euro pro každého jezdce. Nyní však FIA oznámila, že všem čtyřem pilotům udělila jiný trest. Jsou podmínečně vyloučeni z jedné světové rally.

příspěvků: 2 celý článek »

Sébastien Loeb: Boj o titul je otevřený

2. května 2006 • 11:05

Přestože Sébastien Loeb dokázal v letošním roce vyhrát hned čtyři soutěže z celkových šesti, stále skromně prohlašuje, že boj o titul mistra světa je stále otevřený. Podle něj Petter Solberg i Marcus Grönholm na šotolině jasně ukázali, že budou rychlí a mohou Xsaře WRC řízené Loebem konkurovat.

žádný příspěvek celý článek »

Fantastický výsledek pro Matthewa Wilsona

2. května 2006 • 02:00

Syn šéfa továrního týmu Ford Matthew Wilson, který v letošní sezóně závodí za britskou stáj Stobart VK M-Sport Ford Rally Team, dokázal na Rally Argentina vybojovat svůj historicky první bod do hodnocení jezdců v rámci mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Henning Solberg měl v závěru smůlu, Stohl čtvrtý

2. května 2006 • 01:10

Norský jezdec Henning Solberg měl v závěru Rally Argentina obrovskou smůlu, když mu na super speciální rychlostní zkoušce vypověděla službu spojka na jeho Peugeotu 307 WRC a Solberg již nemohl ujet ani metr.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb se rychle blíží k rekordu Sainze

1. května 2006 • 10:05

Sébastien Loeb si také v Argentině připsal na své konto plný počet bodů a má pod svým opaskem již 24 vítězství. To jsou jen dva triumfy od absolutního rekordu, který drží jeho bývalý týmový parťák Carlos Sainz (26 vítězství). Francouz se již nyní vyrovnal Tommimu Mäkinenovi (24), před sebou má Colina McRae (25) a poslední je pak Carlos Sainz (26).

příspěvků: 5 celý článek »

Petter Solberg znovu ´jen´ druhý, Atkinson chyboval

1. května 2006 • 09:35

Petter Solberg dosáhl na Rally Argentina svého letošního druhého postavení na stupních vítězů. První místo mu však znovu uniklo o pověstný vlásek, když lepší byl opět jeho velký rival Sébastien Loeb. Jeho týmový kolega se po přidělení minutové penalizaci musel spokojit až se šestým místem absolutně.

žádný příspěvek celý článek »

Kolečka na SS by mohly stát čtyři jezdce 40.000 Euro

1. května 2006 • 09:15

Ač se to zdá naprosto neuvěřitelné, tak kolečka v závěru před publikem na stadiónu, tzv. ´doughnut´, by mohly přijít čtyři jezdce, kteří se k nim na přání organizátorů uvolili, hodně draho.

příspěvků: 5 celý článek »

Gigi Galli dosáhl životního úspěchu

1. května 2006 • 08:50

Italský jezdec vstoupil do třetí etapy Argentinské rally s tím, že musí svou bronzovou příčku udržet. Hned v úvodním testu však ztratil velmi vlažnou jízdou hodně času na čtvrtého Manfreda Stohla a musel přidat.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm udržel rekordní bilanci Fordu

1. května 2006 • 08:35

Rekordní bilanci 66 umístění na bodovaných pozicích v řadě nepřerušil tým BP-Ford ani po Argentinské rally. Marcus Grönholm s Timem Rautiainenem po dva dny stahovali časovou ztrátu z první etapy, kterou zapříčinila porucha transmisí jejich Focusu RS WRC. Finové dokončili šestý podnik kalendáře WRC 2006 na desátém místě a jejich bod do hodnocení značek zaručil pokračování série, jejíž počátek se datuje do roku 2002 a která nemá v historii rally obdoby.

žádný příspěvek celý článek »

Argentinská rally: Vyhrál Loeb, Solberg jen druhý

30. dubna 2006 • 19:40

Sébastien Loeb si na své konto připsal v letošním roce již čtvrté vítězství a bezpečně tak vede šampionát jezdců. Jako druhý proťal cílovou pásku Petter Solberg, který se tak alespoň částečně vrátil do hry o titul.

příspěvků: 2 celý článek »

Argentinská rally: Grönholm se nudí (Ohlasy)

30. dubna 2006 • 16:10

Marcus Grönholm se nechal v cíli dvacáté rychlostní zkoušky slyšet, že dnešní testy jsou pro něj nudné, jelikož již nemá o co bojovat. Matthew Wilson však zabral a využil chyby svého týmového kolegy. Nyní mu něj chybí pouhé tři vteřiny. Chris Atkinson také přidal a na šestého Sordá mu chybí jen 1.1 vteřiny.

příspěvků: 3 celý článek »

OMV Czech Rally Team ke startu na Rally Argentina

30. dubna 2006 • 13:10

Ihned po příletu do Argentiny, kdy se celý tým aklimatizoval, následoval pondělní úspěšný test za účasti Manfreda Stohla. Po vzájemných konzultacích došlo k doladění a optimálnímu nastavení vozu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist