www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Australia (PCWRC)

Hayden Paddon prvním finalistou PSD 2010

5. září 2009 • 23:00

První etapa Repco Rally Australia rozluštila tajenku, který z jezdců z Asijsko-pacifického regionu bude účastníkem světového programu Pirelli Star Driver v sezoně 2010. Jury z pětičlenné smečky nakonec vyhrála úřadujícího mistra Nového Zélandu Haydena Paddona, kterému v tuto chvíli patří v rámci australského dílu MS celkové deváté místo hájené s patnáctisekundovým náskokem před naším Martinem Prokopem.

Soupeři dvaadvacetiletého rychlíka byli Číňan Chaodong Liu a australská trojice ve složení Eli Evans, Nathan Quinn a Glen Raymond. O výsledku rozhodoval průběh prvních devíti rychlostních zkoušek Repco Rally Asutralia coby ostrého shootoutu, dále výkony ze shakedownu a nemalou roli sehrálo i mediální vystupování jednotlivých uchazečů. Konečné výsledky poroty byly oznámeny během druhé etapy v servisní pauze v Kingcliffu.

„Jsem velice šťastný, že jsme obstáli v celé asijsko-pacifické konkurenci,“ řekl po vyhlášení Paddon. „Pro mě osobně to znamená velký skok v mé dosavadní kariéře. O účast ve světovém šampionátu jsem usiloval už nějaký čas, ale vždy byly problémem finance. Nyní jsem dostal šanci, kterou mi poskytne Pirelli. Bude to náročný program, ale hodlám ty starty maximálně využít pro svůj další jezdecký rozvoj.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist