www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Australia (PCWRC)

Je minutová penalizace pro Citroën vůbec trestem?

foto

6. září 2009 • 19:15

Výsledky fantastických a v poslední době na závodech MS nevídaných soubojů z letošní Repco Rally Australia nakonec upravily tresty od komisařů, kteří minutovou penalizací obdařili všechny jezdce na Citroënech C4 WRC za použití nehomologovaných úchytů stabilizátorů. Je tento trest dostatečný?

příspěvků: 8 celý článek »

Aktualizováno: Posádky Citroënu penalizovány, vítězem Hirvonen!

foto

6. září 2009 • 13:58

Vrásky na čele mají po dojezdu do cíle Australské rally v týmu Citroën Racing, jehož posádky dokončily právě skončený podnik světového šampionátu na první a třetí příčce. Důvodem je závěrečná technická kontrola, při které byly zjištěny nesrovnalosti zatím blíže neupřesněných částí vozu oproti homologaci. Výsledky soutěže jsou tak zatím stále neoficiální, v současné chvíli probíhá jednání sportovních komisařů o možném postihu. Situaci budeme i nadále sledovat a informace průběžně aktualizovat.

příspěvků: 1 celý článek »

Poslední den v Austrálii: bitva o medaile do poslední zkoušky (UPDATE)

foto

6. září 2009 • 07:40

Sébastien Loeb v poslední etapě Repco Rally Australia zcela využil startovní pozice plynoucí ze včerejších taktických hrátek a po suverénním výkonu si dojel pro prvenství v posledním zaoceánském podniku letošního mistrovství světa. Přetrhl tak smolnou sérii z posledních závodů a navázal na vítěznou linii, která skončila už docela dávno - v dubnu na jihomarické Rally Argentina.

žádný příspěvek celý článek »

Hayden Paddon prvním finalistou PSD 2010

foto

5. září 2009 • 23:00

První etapa Repco Rally Australia rozluštila tajenku, který z jezdců z Asijsko-pacifického regionu bude účastníkem světového programu Pirelli Star Driver v sezoně 2010. Jury z pětičlenné smečky nakonec vyhrála úřadujícího mistra Nového Zélandu Haydena Paddona, kterému v tuto chvíli patří v rámci australského dílu MS celkové deváté místo hájené s patnáctisekundovým náskokem před naším Martinem Prokopem.

žádný příspěvek celý článek »

Austrálie zatím plná velkých bitev

foto

5. září 2009 • 16:00

Repco Rally Australia se do kalendáře mistrovství světa vrátila poprvé od roku 2006. De facto jde ale o zcela odlišnou rally v nové lokalitě a tak ji lze považovat za premiérový podnik pro drtivou většinu zahraničních posádek. Pořadatelé nachystali neuvěřitelných pětatřicet rychlostních zkoušek, z nichž je v tuto chvíli odjeto dvacet pět.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Repco Rally Australia ONLINE!

foto

3. září 2009 • 18:00

Světovému šampionátu zbývají do konce letošní sezony poslední tři podniky. Tento víkend se naposledy před návratem do Evropy jede za oceánem, Repco Rally Australia se do kalendáře po tříleté pauze. Sledujte soutěž o neuvěřitelných pětatřiceti rychlostních zkouškách se serverem AutoSport.CZ!

žádný příspěvek celý článek »

"Malý shakedown" produkčních vozů vyhrál Bates

foto

3. září 2009 • 14:00

Jako tradičně se již před startem sešli účastníci produkčního šampionátu na společném testování, které probíhalo stylem shakedownu. Vcelku překvapivě nejrychlejší čas zaznamenal Neal Bates s nově homologovanou Toyotou Corolla S2000. Druhý Eyvind Brynildsen s Lancerem deváté evoluce za ním zaostal o pouhou sekundu. Třetí Eli Evans byl o dalších sedm desetin sekundy pomalejší.

příspěvků: 4 celý článek »

Klokaním skokem do neznáma

foto

2. září 2009 • 10:00

Desáté pokračování mistrovství světa v rally zavádí tým Citroën Total WRT na opačnou polokouli. Letošní Rally Austrálie, dlouhodobě pevná součást kalendáře šampionátu, je letos velkým skokem do neznáma. Poprvé se totiž koná na zcela novém místě a pro tým a jeho soupeře představuje doslova panenské území.

žádný příspěvek celý článek »

Náročná příprava na zámořský závod

foto

2. září 2009 • 06:00

Po měsíční přestávce se kolotoč mistrovství světa vydal na opačnou polokouli, až do daleké Austrálie. Co to znamená pro logistiky týmů nám představí technický manažer Citroënu Racing Xavier Mestelan-Pinon.

žádný příspěvek celý článek »

Chris Atkinson doma nepojede

foto

14. srpna 2009 • 19:00

Extovární jezdec týmu Subaru, Chris Atkinson se s největší pravděpodobností již v letošní sezoně mistrovství světa neobjeví. Před nedávnou dobou se otevřeně hovořilo o možném startu Chrise Atkinsona ve své domácí Repco Rally Australia, kde se uvažovalo startu s Toyotou Corolla S2000, která by měla projít homologačním procesem, jež jí zajistí mezinárodní homologaci FIA.

žádný příspěvek celý článek »

Chris Atkinson a Toyota Corolla S2000?

foto

11. srpna 2009 • 13:00

Australská verze Toyoty Corolla S2000 projde homologačním procesem, který by jí měl zajistit mezinárodní homologaci FIA. Toyota stáhla svůj tým z australského šampionátu na konci minulého roku a projekt S2000 přešel do soukromých rukou.

příspěvků: 1 celý článek »

Araújo zvolil strategický plán

foto

6. srpna 2009 • 15:10

Armindo Araújo se definitivně rozhodl ke startu na Australské rally. Tato účast by mu totiž mohla dopomoci k zisku letošního mistrovského titulu v produkčním šampionátu FIA. Po vyloučení Násira Al Attiyaha z Acropolis rally je totiž právě Araújo největším favoritem z pětice jezdců, která může bojovat o titul v PCWRC.

příspěvků: 1 celý článek »

Australský comeback ve znamení změn

foto

17. dubna 2009 • 08:00

Pořadatelé Repco Rally Australia po třech letech probojovali svou soutěž zpět do světového šampionátu a návrat proběhne ve znamení změn. Desátá soutěž letošní sezony bude obsahovat v dnešní době téměř neuvěřitelný počet celkem pětatřiceti rychlostních zkoušek, které budou pro všechny velkou neznámou, protože se trať přesouvá do nové lokality, New South Wales.

žádný příspěvek celý článek »

Dani Solá pojede s Citroënem C2 4x4

foto

12. března 2009 • 05:00

Loňský šampión šotolinového mistrovství Španělska opět zavítá na tratě Rally Palma del Rio, kde však představí díky povolené výjimce původně rallycrossový model Citroën C2 4WD. Solá soutěžní speciál otestoval pouze na ledové ploše, ale i přesto byl s výsledky spokojen.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist