www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Principe de Asturias (ME)

Dani Sordo na průzkumu v IRC

10. září 2009 • 19:45

Dani Sordo, dvojka továrního týmu Citroën, zavzpomínal při dnešním shakedownu Rally Principe de Asturias na svá léta, kdy začínal pokukovat po mezinárodní scéně. Mladý Španěl se jako host v pozici diváka zúčastnil dnešní testovací zkoušky a mimo to navštívil i servis.

„Tato rally je fantastická a vždy jsem jí měl rád. Španělský titul jsem vyhrál právě zde, a tudíž vím, jaké zkoušky zde na týmy čekají,“ říká účastník světového šampionátu, který se v kolotoči mistrovství světa objevuje již sedmým rokem.

„IRC vypadá letos velmi působivě a to hlavně díky Škodě a Peugeotu. Myslím, že rychlý bude Alberto Hevia se Škodou. Je to dobrý řidič a tuto soutěž zná. Dobrý souboj bude také mezi špičkovými jezdci IRC, Kopeckým a Meekem,“ dodává Sordo. Není bez zajímavosti, že seriál IRC si už naostro vyzkoušeli všichni Sordovi týmoví kolegové z juniorské stáje Citroënu – Sébastien Ogier startoval na Monte, kde dokonce zvítězil, Conrad Rautenbach si debut s S2000 v IRC odbyl na Azorech a Jevgenij Novikov byl k vidění na nedávné barumce.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.09.2009 19:59
Karbonyl - moderátor
Polovicni spekulace pro rok 2010: Meeke do MS, Sordo do IRC... ;-)
toplist