www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Sanremo

Duval rozšíří soupisku Abarthu

14. září 2009 • 15:55

Tovární tým Fiatu, Abarth, se v letošní sezoně potýká s velkými problémy. Zatímco dříve bojoval o titul, letos se mu může o něm jen zdát. Nepříliš vyvíjená technika a nevyrovnaná dvojice týmu příliš neprospívá. Basso v průběžném hodnocení IRC drží čtvrté místo s dvaadvacetibodovým odstupem na čelo.

Právě jeho by na dalším podniku měl doplnit Francois Duval, který při své poslední, domácí, soutěži příliš nepřesvědčil, když odstoupil po pár metrech na první rychlostní zkoušce. Nyní se mu díky novému manažerovi nejspíše povede návrat do šampionátu IRC a to v barvách italského Abarthu a to na jejich domácí půdě.

Abarth postaví na domácí soutěž čtyři speciály, do kterých by měli usednout Basso a harcovníci domácího mistráku, Rossetti a Scandola, které by podle posledních informací měl doplnit právě Duval, nad kterým snad již většina sponzorů zlomila hůl.

Italové si na domácí půdě věří a doufají v prolomení smůly, která se jich nepustila ani na uplynulé Rally Principe de Asturias, kde Basso vypadal z boje o vítězství, a pro jednorázově angažovaného Fustera byla konečnou už druhá rychlostní zkouška.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist