www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Principe de Asturias (ME)

Titul v IRC mezi značkami má potřetí Peugeot

14. září 2009 • 17:00

Ačkoliv do konce sezony IRC zbývají ještě dva podniky, o titulu mezi značkami je již rozhodnuto. Peugeot získal titul již potřetí v řadě, a pokud se Kris Meeke udrží v čele mezi jezdci až do konce sezony, bude Peugeot a jeho posádky slavit dohromady již šestý titul. V předchozích letech dominoval Peugeot nejen mezi týmy, ale i mezi posádkami, která na francouzském vozy vždy získali titul.

Nutno podotknout, že letos přibyla francouzské automobilce nová konkurence, mezi kterou se řadí posádky Škody a Protonu. Slabším soupeřem, než se čekalo, byl pro Peugeot naopak italský Abarth, který v letošní sezoně doplácí především na nevyrovnanou tovární dvojici, kde se vedle Bassa mění více jezdců, kteří stejně jako on doplácí na nedostatek vývoje Punta S2000.

Kris Meeke pojistil vítězství Peugeotu o uplynulém víkendu na španělské půdě, kde po nepříliš férové machinaci obsadil druhé místo absolutně, kterého udrželo v čele IRC. „Je to pro Peugeot Sport úžasné a právě toto je správná odměna za úsilí celého týmu. Pro mě je to dvakrát tak důležité, jelikož se nyní můžu stoprocentně soustředit na boj o titul mezi jezdci,“ říká britský jezdec.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist