www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - Rallye Matador Tatry Púchov

Pech vyhrál první etapu o nepatrný rozdíl 1,1 sekundy!

30. dubna 2006 • 09:00

Vítězem první etapy Rallye Matador Tatry se stala posádka Czech National Rallye Team Václav Pech, Petr Uhel na voze Mitsubishi Lancer EVO IX v barvách generálního reklamního partnera púchovské rallye. Pech tvrdě zaútočil v závěrečném sobotním testu Zlatníky a na dosud vedoucího Jozefa Béreše juniora najel na necelých čtrnácti kilometrech téměř dvacet sekund! V celkovém součtu první etapy se dostal český jezdec do vedení o pouhých 1,1 sekundy!

Právě dramatický souboj Béreše s Pechem se stal ozdobou sobotní etapy, která se odehrávala v okolí Bánovců nad Bebravou. Slovenský jezdec na voze Suzuki Ignis S1600 získával převahu na rychlostních testech Uhrovec a Bojnice, zatímco pro Pecha svědčily obávané Zlatníky. V počtu vyhraných erzet je mezi oběma jezdci nerozhodný stav 5:5. „Trochu jsme ztratili na předposlední zkoušce, neboť Bérešovi se podařil úsek projet ještě za sucha a nám zrovna začalo pršet. Ztratili jsme zbytečných osm sekund, ale to je prostě vyšší moc, která zavládla. Vydařila se nám poslední RZ na bahně. Velmi to klouzalo a zpomalovalo. Jestliže je rozdíl 1,1 sekundy, nezůstává nám nic jiného, než jet naplno,“ řekl Václav Pech v cíli první etapy. Dramatický souboj v závěru sobotní etapy ovlivnil technický problém u Bérešova vozidla Suzuki Ignis S1600. „Na poslední erzetě Zlatníky jsme měli problém se servem. Vypnula nám elektrika a auto bylo tím pádem nestabilní. Čeká nás velmi těžká nedělní etapa. Zítřejší rychlostní zkoušky jsou pro nás náročné v tom, že jsou velmi kluzké. Déšť nám nevyhovuje, raději bychom přivítali suchý asfalt,“ uvedl Jozef Béreš jr. Na třetím místě je Bulhar Krum Donchev (Subaru Impreza STi), jenž na nejlepší dva jezdce ztrácí téměř dvě minuty. V závěrečném sobotním testu odstoupil pro technickou poruchu český pilot Karel Trojan (Mitsubishi Lancer EVO VII z výborné čtvrté příčky v absolutním pořadí.

V neděli 30.dubna je na programu druhá etapa, která se odehraje v okolí Púchova. Na programu je šest závěrečných rychlostních zkoušek na úsecích Púchov, Lednica a Tunežice. Vítěznou posádku 37. Rallye Matador Tatry poznáme ve 13 hodin ve Športové hale ŠK Matador v Púchově, kde zároveň proběhne odevzdávání cen.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist