www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - Rallye Matador Tatry Púchov

Pech popáté vyhrál Rallye Matador Tatry !

30. dubna 2006 • 16:30

Dvojice Václav Pech, Petr Uhel z České republiky na voze Mitsubishi Lancer EVO IX vyhrála 37. Rallye Matador Tatry 2006. Úřadující český šampion slaví již pátou výhru v Púchově, když v posledních šesti letech se neradoval z vítězství pouze před dvěma lety a stal se nejúspěšnějším jezdcem v celé historii této rally.

Pech rozhodl o výhře hned v úvodu nedělní 2. etapy. Druhý skončil Slovák Jozef Béreš jr. na vozidle Suzuki Ignis S1600. První etapě vévodil slovenský pilot, nicméně neodolal útoku svého největšího soupeře. Pech zaútočil v závěrečném sobotním testu Zlatníky a před nedělní částí šel usínat s minimálním náskokem 1,1 sekundy. Český jezdec porazil Pecha na první ranní zkoušce o více než čtrnáct sekund. Perfektní práci odvedli v servisu i jejich mechanici, kteří stihli v časovém limitu vyměnit prasklou zadní poloosu vozu Mitsubishi Lancer Evo IX. Počasí se v neděli již umoudřilo a druhá etapa se odehrála na osychajících tratích.

Druhý Béreš zvítězil v klasifikaci hodnocení třídy S 1600 a upevnil si vedoucí postavení v mistrovství Slovenské republiky. Boj o třetí místo pro sebe rozhodl bulharský jezdec Krum Donchev (Subaru Impreza STi), který odrazil ranní útok Čecha Vojtěcha Štajfa (Subaru Impreza STi). Pořadí v první desítce absolutního pořadí se v neděli podstatně nezměnilo, pouze Vladimír Barvík (Mitsubishi Lancer EVO VI) z České republiky se po defektu propadl o dvě příčky a jeho krajana Romana Odložilíka (Renault Clio S1600) vyřadila havárie na 14. rychlostní zkoušce.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist