www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Ohlasy jezdců před Rally Catalunya

30. září 2009 • 13:30

Již jen několik málo chvil zbývá do startu předposledního dílu letošního mistrovství světa, kterým bude o následujícícm víkendu asfaltová Rally Catalunya. Ta by měla poodkrýt tajenku, jak to letos dopadne v nezvykle vyrovnaném boji o mistrovský titul.

Sébastien Loeb, Citroën C4 WRC

Je těžké cítit se jistě, když musíte spoléhat na výsledek jiných. Nechtěl jsem být v této pozici, ale musím to akceptovat. Zde je ale double Citroёnu pravděpodobnější, než řekněme třeba ve Švédsku. Pokud se Dani nebo kdokoliv jiný dostane mezi mě a Mikka, budeme prakticky na stejné úrovni. Když se tak stane, rozhodne se ve Velké Británii. V tuto chvíli je pro mě prioritou vyhrát ve Španělsku.

Dani Sordo, Citroën C4 WRC

Mým cílem je dojet na druhé pozici za Sébem. Bylo by to skvělé, protože by jsme si zajistili titul mezi týmy. Vyhráli jsme ho již několikrát a nyní jej můžeme získat znova. Mikko předvedl na asfaltu velký pokrok a myslím, že bude ve hře i zde. Měli jsme před touto soutěží velmi dobré testy, které by nám měly pomoci vrátit se do tempa na asfaltu.

Mikko Hirvonen, Ford Focus WRC

Všichni víme, jak je Loeb na asfaltu dobrý, takže to bude boj o druhé místo. Osm bodů by mi ohromě pomohlo před poslední soutěží, ale bude nesmírně těžké je získat. Necítím žádný tlak na sebe. Je to prostě vzrušující. Mám šance na titul, ale nohama stojím pevně na zemi. Nemám žádná očekávání a tím ze sebe shazuji veškerý tlak. V posledních pěti závodech jsem měl dobrý pocit a dokázal jsem vše, co bylo třeba.

Jari-Matti Latvala, Ford Focus WRC

Po návratu z tratí ve Finsku, kde jsem trénoval, jsem se mohl plně soustředit na asfaltové testování ve Španělsku.. Každý rok je zkracování zatáček složitější, jelikož jsou do nich stále častěji umísťovány překážky, které by tomu měly zabránit. Zkoušky jsou stále podobnější závodišti a k jejich naučení je potřeba perfektní přípravy na podobných cestách. Pro Ford to bude nejtěžší soutěž za poslední dobu. Před rokem jsem zde dokončil na šestém místě a rád bych se letos zlepšil. Mým hlavním cílem je pomoci Mikkovi. On bojuje o titul a já bych mu chtěl co nejvíce pomoci.

Jevgenij Novikov, Citroën C4 WRC

Při testování šlo vše dobře, ale bude to pro mě první asfaltová rally s WRC, což bude velké učení. Nejsem si jistý, co můžeme očekávat a jaké jsou reálné naděje. Mým cílem je dokončit soutěž s co největším počtem najetých kilometrů.

Matthew Wilson, Ford Focus WRC

Po dlouhé době se z šotolinových tratí vracíme na asfalt. Neobvyklé je, že soutěž bude stejná jako v loňském roce, což je dobré pro změření našeho pokroku. Budeme mít možnost jemně vyladit náš rozpis k dokonalosti. Trochu jsme na asfaltu testovali a tak se nemůžu dočkat startu.

Henning Solberg, Ford Focus WRC

Jízda na asfaltu pro mě vždy byla výzvou. Obvykle začínám pomalu, ale na dalších zkouškách zrychluji. Bude to těžké, protože naposledy jsme na asfaltu startovali na začátku roku v Irsku, kde ke všemu bylo ještě mokro. Zaměříme se na dosažení co nejlepšího výsledku a získání bodů. Pro mě je dobré, že jsou stejné zkoušky jako loni. Můžeme si ověřit přesnost našich poznámek.

Conrad Rautenbach, Citroën C4 WRC

Poté, co jsme strávili skoro celou sezonu na šotolině, se vracíme na asfalt. Měli jsme naštěstí testování, které nám vrátilo rychlost na tomto povrchu. Věřím v dobrý výsledek a doufám, že budeme bojovat o body stejně jako loni.

Federico Villagra, Ford Focus WRC

Do této chvíle jsme měli úspěšnou sezonu a úspěšně chceme dokončit i naši poslední soutěž. Nikdy jsem ve Španělsku nedojel v první desítce, proto bych chtěl nyní usilovat o body, abych zůstal v kontaktu se soupeři. V letošní sezoně startujeme poprvé na asfaltu a je to pro nás samozřejmě velká výzva. Zkoušky se oproti loňskému roku nezměnily a to nám umožňuje zkontrolovat, jak jsou naše poznámky připravené.

Paul Bird, Ford Focus WRC

Nemohu se dočkat startu. Focus je skvělým vozem a M-Sport ho dobře připravuje, proto vše záleží na jezdcích. Na asfaltu se cítím docela jistě a vyrovnaně, před startem mám určité ambice. V pondělí jsem testovali, abychom si na auto zvykli, ale je tak dobré, že není čeho se obávat.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist