www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Hirvonenovo třetí místo slibuje dramatický závěr sezóny

foto

6. října 2009 • 12:30

Mikko Hirvonen a jeho spolujezdec Jarmo Lehtinen z týmu BP Ford Abu Dhabi se dnes ve Španělsku postavili na stupně vítězů a udrželi se tak v čele průběžného hodnocení mistrovství světa. Vzhledem k tomu, že finská posádka s vozem Ford Focus RS WRC vybojovala na rychlých katalánských silnicích třetí místo, vyrazí do závěrečné soutěže MS ve Velké Británii s náskokem jednoho bodu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze 3. etapy Rally Catalunya od Sharka

foto

6. října 2009 • 08:00

Teprve druhou a zároveň poslední asfaltovou soutěží letošního mistrovství světa je o tomto víkendu Rally Catalunya - Costa Daurada. Na tratích na jihozápad od Barcelony se neudálo příliš překvapivých věcí, i tak stojí za shlédnutí téměř padesátka snímků ze závěrečné etapy od našeho stálého redakčního spolupracovníka Sharka.

žádný příspěvek celý článek »

Double ve Španělsku a titul mistrů světa k oslavě 90. let Citroënu

foto

6. října 2009 • 07:00

Dvě vlajky týmu Citroën Total WRT hned vedle sebe dominovaly víkendové Rally RACC Katalánsko! Stalo se tak díky třetímu double posádek Citroënu v této sezoně - prvnímu a druhému místu na stupních vítězů. To první vybojovali už pošesté v této sezoně Sébastien Loeb s Danielem Elenou a posunuli se tak na rozdíl jediného bodu za Mikko Hirvonena v pořadí pilotů WRC 2009.

žádný příspěvek celý článek »

Thierry Neuvilla zastavil v Katalánsku alternátor

foto

5. října 2009 • 22:00

Vycházející hvězda belgického rallysportu, Thierry Neuville, dostal díky podpoře RACB možnost poprvé vyzkoušet tratě světového šampionátu, když se o uplynulém víkendu představil na španělském asfaltu. Po vítězství v projektu BFGoodrich, které mu zabezpečilo start na domácí Ypres rally se špičkovým Peugeotem 207 S2000 týmu Kronos, tak měl Belgičan další šanci sbírat cenné zkušenosti, tentokrát s osvědčeným Citroënem C2R2 Max.

žádný příspěvek celý článek »

V Katalánsku se radoval Citroen, rozhodovat se bude v Británii

foto

4. října 2009 • 15:30

Naprosto jednoznačný a dá se říci svým způsobem i nudný průběh měla letošní Katalánská rally, jediná ryze asfaltová soutěž letošního kalendáře mistrovství světa FIA v atomobilových soutěžích. Pro maximální porci bodů si podle očekávání dojel tovární tým Citroen a před poslední soutěží sezóny si tak již předčasně zajistil mistrovský titul ve značkách.

žádný příspěvek celý článek »

Semerád s Ceplechou se ve třetí etapě ani nerozjeli

foto

4. října 2009 • 15:10

Třetí etapa španělské Movistar RACC Rally Catalunya měla na programu šest rychlostních zkoušek. Po odstoupení vinou technické závady v první etapě a bezproblémové druhé etapě se Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou těšili na závěr soutěže a na další odjeté kilometry v rámci projektu Pirelli Star Driver.

příspěvků: 3 celý článek »

Fotogalerie ze 2. etapy Rally Catalunya od Sharka

foto

4. října 2009 • 01:15

Teprve druhou a zároveň poslední asfaltovou soutěží letošního mistrovství světa je o tomto víkendu Rally Catalunya - Costa Daurada. Zatím se na tratích na jihozápad od Barcelony neděje příliš překvapivých věcí, i tak stojí za shlédnutí téměř padesátka snímků ze druhé etapy od našeho stálého redakčního spolupracovníka Sharka.

příspěvků: 3 celý článek »

Prokop s Tománkem havarovali

foto

3. října 2009 • 23:00

Posádka Czech National Teamu Martin Prokop - Jan Tománek nedokončila kvůli havárii desátý test Katalánské rally a může se rozloučit s obhajobou loňského vítězství. Česká posádka vstoupila do druhé etapy excelentně a hned na nejdelším úseku soutěže jasně ukázala, kdo je mezi juniory pánem.

žádný příspěvek celý článek »

Semerád s Ceplechou po druhé etapě Catalunya Rally

foto

3. října 2009 • 22:00

Problémy první etapy španělské Movistar RACC Rally Catalunya, které prožila posádka Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha jsou dnes zapomenuty. Na jejich Mitsubishi Lancer EVO X mechanici vyměnili zničenou převodovku a stejně jako u ostatních týmových kolegů snížili preventivně výkon motoru. To se nakonec ukázalo jako prozíravé řešení a ani Martin Semerád, ani Fin Nikkara se nepotýkal s problémy s přehříváním motoru.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Rally Catalunya od Sharka

foto

2. října 2009 • 23:00

Teprve druhou a zároveň poslední asfaltovou soutěží letošního mistrovství světa bude o tomto víkendu Rally Catalunya - Costa Daurada. Po včerejším shakedownu se dnes uskutečnila první etapa, z níž si můžete prohlédnout více než padesátku snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Sharka.

žádný příspěvek celý článek »

Španělské trápení Martina Semeráda

foto

2. října 2009 • 22:00

Hned v úvodu Rally Catalunya se posádka Semerád – Ceplecha potýkala s velkými technickými problémy. Úvod španělské Movistar RACC Rally Catalunya si určitě posádka žlutého Mitsubishi Lancer EVO X Pirelli Star Driver Teamu představovala jinak. Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou se těšili na celkem šest rychlostních zkoušek první etapy, ale bohužel se jim nepodařilo bez problémů dokončit ani tu první.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Tománkem v čele Katalánské rally

foto

2. října 2009 • 21:00

Posádka Czech National Teamu Martin Prokop – Jan Tománek převzala po čtvrtém testu otěže juniorské klasifikace Katalánské rally a po šesti zkouškách prvního dne vede s dvanácti sekundovým náskokem před Holanďanem Weijsem, jenž startuje se shodným vozem Citroën C2 S1600.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Catalunya ON LINE

foto

2. října 2009 • 08:00

Celkem šest rychlostních zkoušek dnes čeká na posádky předposledního dílu letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Catalunya - Costa Daurada. Najde se pilot, který by stačil tempu Sébastiena Loeba? Dokáží Sordo a Ogier porazit Hirvonena? Jak se bude posádkám dařit můžete sledovat živě společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád před startem Catalunya Rally

foto

2. října 2009 • 06:00

Ve čtvrtek večer odstartuje Movistar RACC Catalunya Rally, které se účastní i česká posádka Semerád – Ceplecha. Ve čtvrtek dopoledne absolvovali jezdci účastnící se španělské Catalunya Rally testovací rychlostní zkoušku shakedown. Celkem v šesti průjezdech si zde chování svého Mitsubishi lancer EVO X vyzkoušela i posádka Pirelli Stars Driver teamu ve složení Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Rally Catalunya od Sharka

foto

1. října 2009 • 15:30

Teprve druhou a zároveň poslední asfaltovou soutěží letošního mistrovství světa bude o tomto víkendu Rally Catalunya - Costa Daurada. Dnes proběhl na jihozápad od Barcelony shakedown, z něhož si můžete prohlédnout téměř padesátku snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Sharka.

žádný příspěvek celý článek »

toplist