www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Fiestu R2 čeká debut v MS

30. září 2009 • 15:00

Rally de Espaňa, pátá soutěž Fiesta Sporting Trophy International, která je zároveň jediným podnikem tohoto šampionátu na asfaltu, bude místem premiéry nové Fiesty R2 v mistrovství světa. S nástupcem modelu ST se představí šestice soutěžících.

Castrol Ford Team Türkiye připraví dva Fordy Fiesta R2 pro pohlednou Burcu Cetinkayu a Emreho Yurdakula. Do dalšího z modelů R2 usedne Craig Breen, který je v rámci FST již ikonou, když vyhrává značkový pohár jak ve Velké Británii, tak i Irsku a rád by i ve světě zkompletoval svůj hattrick.

Do zbylých tří speciálů usednou navrátilec do FSTi Lambros Athanassoulas a Anthony Martin, který tento vůz představil již při Omloop van Vlaanderen. S posledním vozem bude na domácí půdě startovat Joan Font.

Z těchto šesti Fiest R2 bude v rámci FSTi startovat pouze ta Breena, Yardakula, Cetinkayi a Athanassoulase. Tuto pětku v rámci šampionátu doplní ještě Němec Anglade a trojice Arabů Bader Al Jabri, Majed Al Shamsi a Ahmed Al Mansoori, kteří se představí se staršími Fiestami ST třídy N/3.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist