www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Argentina (PCWRC+JWRC)

Argentinská rally: Vyhrál Loeb, Solberg jen druhý

30. dubna 2006 • 19:40

Sébastien Loeb si na své konto připsal v letošním roce již čtvrté vítězství a bezpečně tak vede šampionát jezdců. Jako druhý proťal cílovou pásku Petter Solberg, který se tak alespoň částečně vrátil do hry o titul.

Třetího místa dosáhl Gigi Galli, pro kterého je to vůbec první umístění na stupních vítězů v mistrovství světa. Čtvrtou pozici získal Manfred Stohl, který tak svůj stý start oslavil bramborovou medailí.

Obrovskou smůlu v závěru měl Henning Solberg, který super speciálku nedokončil. I s pětiminutovou penalizací se však udržel v TOP8 a patří mu sedmá pozice.

Dani Sordó se nakonec v závěru posunul na pátou příčku a Atkinsona před sebe nepustil. Australan se tak musel spokojit pouze se šestým místem.

Osmý skončil Matthew Wilson, který si ale připsal v RZ 22 své vůbec první vítězství v rychlostní zkoušce. Tomu situaci značně ulehčil Companc na startu do RZ 21, jelikož mu zhasl motor a Argentinec ztratil kolem deseti vteřin.

Jediný český zástupce Štěpán Vojtěch Argentinskou rally nedokončil. Zapříčinila to porouchaná převodovka na jeho Mitsubishi.

Ohlasy v cíli Argentinské rally:

Luis Perez Companc - zhasl mu motor na startu.

Henning Solberg - zradila jej spojka a super speciálku nedokončil. „Je to rally. Stát se to může. Snad i s penalizací pro SuperRally zůstanu v TOP8.“

Gigi Galli: „Je to famózní. Jsem šťastný. Ráno jsem si říkal, že chci dovézt vůz na stupních vítězů, abych tak poděkoval všem, kteří mě podpořili. Je to opravdu fantastické.“

Petter Solberg: „Nemohu si na nic stěžovat. Jsem spokojený. Na další šotolinové rally, pokud nebudu mít žádné potíže, zvítězím. To vám slibuji.“

Sébastien Loeb: „Auto fungovalo perfektně. Neudělal jsem jedinou chybu, kromě hodin v první rychlostní zkoušce.“

Mikko Hirvonen: „Sice už nejedu, ale užívám si podívanou na své kolegy.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
01.05.2006 05:39
Patrik
jj super je to i pro nepokořenýho Grönholma... ;-)
30.04.2006 20:09
Ricardo - moderátor
Super pro Loeba. Překvapil Wilson, že vyhrál poslední krátký test. To bych tedy nečekal....
toplist