www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 09 - AZ pneu Rally Jeseníky

Jeseníky se hlásí o slovo - převzato 98 posádek

2. října 2009 • 22:30

Celkem 98 posádek z původního počtu 111 přihlášených se postaví na start III. AZ pneu Rally Jeseníky 2009, která se jede v rámci AutoCont MČR ve Sprintrally, K4 Poháru České republiky v rally a Mistrovství České republiky historických automobilů. Dalšími vypsanými závody jsou: Mistrovství ČR juniorů, Pohár mládeže v rally, Dámský pohár ČR a také Pohár pořadatele.

Během pátečního dopoledne absolvovaly soutěžní posádky seznamovací jízdy. Do centra dění dorazila špička rallyového sportu. Se startovním číslem 1 se připravuje velmi úspěšný jezdec, t.č. druhý v šampionátu MMČR v rally, Václav Pech. Ve Šternberku se dnes sjeli i další kvalitní jezdci, jakými jsou Jaroslav Orsák, Josef Peták, Roman Odložilík, Karel Trněný, Milan Pantálek. Nechybí však ani jezdec předních příček sprintrally Pavel Valoušek jun., který na jesenické rally bude startovat s číslem 4 a již před rally absolvoval tiskovou konferenci spolu s pořadateli třetího ročníku AZ pneu Rally Jeseníky.

Z čela startovního pole se ovšem neprezentovali posádka Lubomír Minařík - Viktor Semela se Škodou Fabií Kit Car, Jan Sýkora - Martina Škardová s Mitsubishi Lancer EVO IX, ani Radek Mifka - Tomáš Plachý, také s Evem deváté evoluce a další.

Diváci se mohou těšit na atraktivní souboje o sekundy, bude se zajisté bojovat do posledního kilometru, o titulu totiž ještě stále není rozhodnuto.

Podle slov samotných jezdců jsou tratě jednotlivých rychlostních zkoušek velmi zajímavé, ale také technicky náročné. Zajisté se prověří um jezdců, bezchybná navigace spolujezdců a v celkovém pořadí bude jistě hrát roli i podzimní počasí, které bude nevyzpytatelné.

III. AZ pneu Rally Jeseníky startuje v sobotu 3. října v 8 hodin z Hlavního náměstí ve Šternberku, v cíli se první posádka objeví v 16:07 hodin. Na velmi pestré startovní pole čeká trať v délce 285 km, která obsahuje 9 rychlostních zkoušek v délce 77 km.

Všechny diváky, fanoušky a milovníky rally sportu zveme do atraktivních diváckých míst v obcích Mutkov, Huzová a Břevenec.

Startovní pořadí AZ Pneu Rally Jeseníky

Milena Schärferová ; Foto: Tonda Malý
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist