www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Semerád s Ceplechou po druhé etapě Catalunya Rally

3. října 2009 • 22:00

Problémy první etapy španělské Movistar RACC Rally Catalunya, které prožila posádka Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha jsou dnes zapomenuty. Na jejich Mitsubishi Lancer EVO X mechanici vyměnili zničenou převodovku a stejně jako u ostatních týmových kolegů snížili preventivně výkon motoru. To se nakonec ukázalo jako prozíravé řešení a ani Martin Semerád, ani Fin Nikkara se nepotýkal s problémy s přehříváním motoru.

„Menší výkon vozu se neprojevoval až tak citelně a dařilo se nám zajíždět stabilní časy. Auto je stále ještě trochu nedotáčivé, ale s tím se momentálně nedá nic dělat. Během dne jsme neměli kromě defektu žádný vážnější technický problém, z čehož mám upřímnou radost. Už si ani nevzpomínám, kdy jsme naposledy bez problémů dokončili etapu,“ říká spokojený Martin Semerád.

Během šesti rychlostních zkoušek se posádka žlutého Mitsubishi prokousávala výsledkovou listinou výš a výš, ale jak uvádí jezdec, tak se celkovým pořadím ani nezabýval. „Po ztrátě z prvního dne nemá smysl řešit celkové umístění. Porovnáváme si dílčí časy s našimi kolegy, nebo s porovnatelnými auty. Během dne se nám dařilo nedělat žádné velké chyby a jeli jsme s velkou dávkou rezervy. Víc jsem také už důvěřoval rozpisu, který jsme psali až druhý den seznamovacích jízd, což bylo určitě znát,“ dodává Martin Semerád.

V cíli první etapy neskrýval spokojenost ani Martinův otec a manager Josef Semerád, kterého kromě bezproblémové etapy Martina s Bohoušem ve Španělsku těšil ještě úspěch jejich týmového Mitsubishi Lancer EVO IX v Čechách na Rally Jeseníky. „Na Jeseníky jsme se dohodli s Honzou Černým, že mu půjčíme naší devítku, aby si ji vyzkoušel. Podle jeho výsledku a nakonec i podle ohlasů, které od něj mám se mu to moc líbilo a já bych byl hrozně rád, když bychom mohli příští rok společně s Honzou Černým startovat v jednom teamu. Honzovi k pátému místu gratuluji,“ říká spokojený manager teamu Josef Semerád.

V závěrečné etapě španělské Rally Catalunya čeká na soutěžní posádky opět šest rychlostních testů, z nichž jeden vede po části trati čtvrtečního shakedovnu, což je jisté unikum. O výsledcích posádky Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha vás budeme informovat.

Sherlog Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist