www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Sanremo

Rallye Sanremo s pozměněným formátem v MS?

6. října 2009 • 12:00

Před nedávnem byl zveřejněn nový formát Rally SanRemo, který by měl soutěž přivést z asfaltu také na nezpevněný povrch. Asfaltovo-šotolinová soutěž hned vzbudila spekulace ohledně vstupu do světového šampionátu.

Tyto informace nyní popřel šéf ISC, Neil Duncanson. „Neskrýváme, že by jsme rádi, aby vstoupili opět do mistrovství světa, ale dříve než v roce 2011 to nebude,“ říká a k současné variantě Rally d’Italia dodává, že by slavnostní start mohl proběhnout v Římě, odkud by se posádky letecky přesunuly na Sardinii.

„Start v Římě je možnost. Stále se o tom debatuje,“ dodává Neil Duncanson. Je třeba si však uvědomit, jaké problémy způsobilo podobné přesouvání pořadatelům Argentinské Rally. Nyní je však jasné, že v nejbližší době „Remo“ v MS nebude.

Mix šotoliny a asfaltu přitom tradičně patřil k minulosti italské soutěže. Po zaprášených vložkách v okolí Arezza se však soutěžící se svými vozy přesunovali na horské asfalty nad přímořským Sanremem po vlastní ose po dálnici, což už si dnes asi nikdo nedokáže ani představit.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist