www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Argentina (PCWRC+JWRC)

Sébastien Loeb se rychle blíží k rekordu Sainze

1. května 2006 • 10:05

Sébastien Loeb si také v Argentině připsal na své konto plný počet bodů a má pod svým opaskem již 24 vítězství. To jsou jen dva triumfy od absolutního rekordu, který drží jeho bývalý týmový parťák Carlos Sainz (26 vítězství).

Francouz se již nyní vyrovnal Tommimu Mäkinenovi (24), před sebou má Colina McRae (25) a poslední je pak Carlos Sainz (26). Jeho spolujezdec Daniel Elena již Luise Moyu v rekordu dorovnal. „Je to fantastické. To je ale teprve začátek. Už se těším, jak jej předběhnu,“ prohlásil Elena.

Sébastien Loeb k průběhu rally řekl: „Všechno ohledně Argentinské rally je neuvěřitelné. Scenérie, vodní brody, tratě a hlavně fanoušci. Moje Xsara WRC byla rychlá a spolehlivá, ostatně jako vždy. Byla to náročná rally, především, co se týká počasí. První den jsem bojoval s Marcusem, druhý pak s Petterem.“

„Znovu jsem se díky vítězství vzdálil svým pronásledovatelům. Kronosu se to samé povedlo v MS FIA značek. Stále si myslím, že to bude ještě boj, ale mám slušný náskok,“ dodal na závěr spokojený Francouz.

Dani Sordó si v závěru rally stěžoval na špatné nastavení vozu. „Před El Condorem jsem chtěl změnu, ale byla to chyba. Vůz se mi hodně přetáčel,“ řekl Španěl. Také proto se mu před posledními dvěma SS přiblížil Atkinson na 1.1 vteřiny a schylovalo se k velkému boji v závěrečných kilometrech.

„Byla to moje druhá rally na šotolině s Xsarou WRC a dopadl jsem tak, jak jsem čekal. Neudělal jsem žádnou chybu a získal hodně nových zkušeností. Možná ty časy mohly být o něco lepší. Musím se stále hodně učit. Je potřeba být ve střehu,“ dodal na závěr Sordó.

Xavier Pons nemá v letošním roce štěstí. Také v Argentině skončil mimo trať a rally tak dokončil jen díky systému SuperRally. Pro tým však nezískal ani bod.

„Mým cílem je znovu získat sebevědomí. Nejlepší k tomu je, když se mi povede zajet nejrychlejší čas v RZ. Musím se naučit využívat lépe potenciálu Xsary WRC. Chci pomoci týmu Kronos Racing v MS FIA značek, ale zatím se mi to moc nedaří,“ dodal na závěr smutně Pons.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
01.05.2006 23:06
Pluto - moderátor
On o ně musí žádat pouze na soutěží, kde se jede i JWRC. Protože se přihlásil do JWRC, musí na soutěžích, kde se jede JWRC, žádat o vyjímku.
01.05.2006 14:47
Ramon
s tím naprosto souhlasím, otázkou je, jestli není problém jinde, a to ve smlouvě nebo ze strany FIA, Sordó musí o starty v MS s Xarou WRC oficiálně žádat...
01.05.2006 12:28
Ricardo - moderátor
No jo, ale jedno, jestli by nebodoval Sordó nebo Pons ne. Myslím, že za zkoušku by nic nedali...

Vloni za to Duval od Citrónů málem letěl, když nebodoval pro tým.... Pons se myslím taky bojí. I když on si to platí sám.
01.05.2006 12:25
Ramon
ale bohužel nikdo neví, jak unese odpovědnost za zisk bodů pro tým Sordó, může dopadnout úplně stejně jako Pons, o jeho kvalitách nelze pochybovat, ale přeci je to první sezona a získávání zkušeností...
01.05.2006 11:13
Ricardo - moderátor
Myslím, že by bylo na čase, aby nominovali na místo dvojky Sordá. Pons zatím nijak neoslnil...
toplist