www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Argentina (PCWRC+JWRC)

Henning Solberg měl v závěru smůlu, Stohl čtvrtý

2. května 2006 • 01:10

Norský jezdec Henning Solberg měl v závěru Rally Argentina obrovskou smůlu, když mu na super speciální rychlostní zkoušce vypověděla službu spojka na jeho Peugeotu 307 WRC a Solberg již nemohl ujet ani metr. Jeho týmový kolega Manfred Stohl dokončil rally při svém stém startu na čtvrté příčce.

Norský pilot Henning Solberg ke svému nedokončení SS řekl: „Je to prostě součástí rally. I to se může stát. Je to samozřejmě zklamání, když jste tak blízko cíle. I tak jsme ale skončili sedmí a byli jsme rychlí. Rychleji už jsem jet nemohl, takže to dopadlo dobře.“

Rakouský pilot Manfred Stohl oslavil v Argentině svůj jubilejní stý start v mistrovství světa. „Čtvrté místo je dárek k narozeninám mé spolujezdkyně Ilky Minor. Škoda, že jsme nedostihli v neděli Galliho. Dosáhli jsme ale dobrých časů, a tak mám důvod si před dalšími dvěma soutěžemi v Itálii a Řecku věřit. Myslím, že tam bychom mohli stupňů vítězů dosáhnout,“ prohlásil Rakušan.

Manfred Stohl ztratil spoustu času v úvodu rally, kdy zvolil nevhodné obutí. Posléze se však dobrými časy dokázal propracovat zpět kupředu. Navíc prolomil smůlu, která jej v Argentině v minulosti provázala. „Dlouhou dobu byla pro mne Argentinská rally jako zakletá. Nyní je to snad prolomeno. Už se těším na start další rally,“ doplnil Stohl.

Šéf týmu Bozian Racing, Jacky Bozian, který se stará o přípravu obou Peugeotů 307 WRC na závěr doplnil: „Manfred i Henning odvedli skvělou práci. Dokázali držet krok s těmi nejlepšími a dokonce na ně vyvinuli tlak. Jsem šťastný, že je máme v týmu. V šampionátu nám nyní patří čtvrtá příčka, což je dobré.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist