www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Argentina (PCWRC+JWRC)

Fantastický výsledek pro Matthewa Wilsona

2. května 2006 • 02:00

Syn šéfa továrního týmu Ford Matthew Wilson, který v letošní sezóně závodí za britskou stáj Stobart VK M-Sport Ford Rally Team, dokázal na Rally Argentina vybojovat svůj historicky první bod do hodnocení jezdců v rámci mistrovství světa. Ve svých devatenácti letech se tak stává nejmladším jezdcem, který získal bod do hodnocení jezdců a zároveň také vítězství na závěrečné rychlostní zkoušce.

Britský mladík bojoval o poslední bodované místo se svým stájovým kolegou, domácím Luisem Perezem-Compancem. V cíli je nakonec dělilo něco málo přes sedmnáct vteřin, přičemž plných čestnáct z nich poztrácel Perez-Companc na závěrečné rychlostní zkoušce, když mu na startu zhasnul motor. „Rychlostní zkoušky, které se jely v sobotu i neděli, se jezdí i v rámci argentinského šampionátu, takže Luis byl ve výhodě. Přesto jsme dokázali vytouženou osmou příčku vybojovat my,“ neskrýval spokojenost s vítězstvím nad týmovým kolegou Matthew Wilson.

„Každopádně je to pro mě obrovský výsledek, velká vzpruha do budoucnosti. Podařilo se nám opět zapracovat na kvalitním rozpisu, získal jsem spoustu zkušeností. Impozantním zážitkem byla také divácká superspeciálka, takovou atmosféru jsem ještě nezažil. A když jsem se z vysílačky dozvěděl, že jsme vyhráli zkoušku, tak jsem byl nadmíru šťastný. Hned po cíli letíme domů, takže šampaňské si pořádně užiji nejspíš až v letadle,“ řekl Matthew Wilson.

„Mno, moc mi to nešlo, hlavně v neděli. Hned na druhé zkoušce jsem po výletu mimo trať výrazně poškodil auto, takže jsme se s Matthewem dostali do týmového souboje o bod do hodnocení jezdců. Před stadionem jsem ztrácel tři vtežiny za ním. Na startu se však vyskytl problém se startovacím systémem, kdy se nezařadila rychlost, takže jsem poztrácel spoustu času. Ztratil jsem osmé místo, ale jsem šťastný za tým, že se nám podařilo bodovat,“ prohlásil Luis Perez-Companc.

Další soutěží světového šampiontáu bude o třetím květnovém víkendu Rallye Italia - Sardinia, na které se představí stejní piloti jako na Argentinské rally. Matthew Wilson se navíc představí týden před Sardínií na úvodním podniku britského národního šampionátu, Pirelli International Rally.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist