www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Argentina (PCWRC+JWRC)

Sébastien Loeb: Boj o titul je otevřený

2. května 2006 • 11:05

Přestože Sébastien Loeb dokázal v letošním roce vyhrát hned čtyři soutěže z celkových šesti, stále skromně prohlašuje, že boj o titul mistra světa je stále otevřený. Podle něj Petter Solberg i Marcus Grönholm na šotolině jasně ukázali, že budou rychlí a mohou Xsaře WRC řízené Loebem konkurovat.

Francouzský jezdec znovu v Argentině dominoval a poslední den si již pouze hlídal náskok na druhého Pettera Solberga. Desetibodový zisk mu vynesl vedení 21 bodů v MS FIA jezdců na druhého Marcuse Grönholma. Třetí Sordó má bodů 24 a čtvrtý Petter Solberg jen 18.

„Ještě je před námi mnoho soutěží, takže o titulu určitě není rozhodnuto,“ řekl na úvod Loeb. „Tento rok zatím vše funguje na jedničku. Pro mě je nejpodstatnější to, že naše Xsara WRC je stále konkurenceschopná ve srovnání s Marcusovým Fordem a Petterovým Subaru.“

„Jsem rád, že jsem nakonec v Argentině vyhrál já. Líbí se mi tratě a především průjezdy mnoha brody. Fanoušci jsou taky skvělí. Na závěr chci ale dodat, že o titul se bude ještě bojovat. Budu se snažit jet stále maximálně rychle a vyhrávat. Chtěl bych znovu získat titul nejen pro sebe, ale také pro tým Kronos Racing, který odvádí velmi kvalitní práci,“ doplnil na závěr Loeb.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist