www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 09 - Waldviertel Rallye

Wittmann: S2000 je oproti enku úplně jiný svět!

4. listopadu 2009 • 07:00

Rakouský mladík Franz Wittmann, který se účastní letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge s produkčním Mitsubishi Lancer Evo 9, poprvé naostro vyzkoušel pro současný šampionát vůz nejvyšší kategorie S2000, konkrétně Peugeot 207 S2000 týmu ROMO Motorsport.

Do domácí soutěže vlétl s téměř neznámou technikou, kterou však měl možnost otestovat začátkem října, slušně, když dokončil první etapu jako druhý se ztrátou necelé půl minuty na průběžného leadera Raimunda Baumschlagera se Škodou Fabia S2000. V průběhu druhé etapy začal rakouský pilot zrychlovat a stahovat manko na první pozici, v cíli to však nestačilo a premiéru za volantem dvoutisícovky tak zakončil Wittmann na velmi dobrém druhém místě.

„Mezi S2000 a současným autem, se kterým letos jedu IRC, je obrovský rozdíl,“ říká Wittmann. „Je to úplně jiný svět, na který si budu muset ještě zvykat. Bylo důležité najet na Waldviertelu co nejvíc kilometrů, s každým jsem jistější a zvyknul jsem si také na pro mě neznámé řazení. S druhým místem jsem více než spokojený.“

-pet-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist