www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - RAC MSA Rally of Scotland

Franz Wittmann ve Skotsku závodit nebude

17. listopadu 2009 • 14:00

Rakouský pilot Franz Wittmann si v letošní sezóně odbyl premiéru v seriálu Intercontinental Rally Challenge. Za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX patřili společně s Bernhardem Ettelem k oživení řady soutěží, posledního podniku ve Skotsku se však navzdory poslané přihlášce nezúčastní.

„V naší situaci už nemělo cenu za každou cenu usilovat o start ve Skotsku. Proto jsme se rozhodli vyměnit tento závod za start na domácí Waldviertel Rallye, kde jsme měli možnost vyzkoušet si vůz specifikace S2000. Pokud bych chtěl příští rok pokračovat v IRC, muselo by to být nutně s vozem této kategorie. A je lepší startovat premiérově doma než na neznámé trati,“ prozradil koncem minulého týdne Franz Wittmann.

Šestadvacetiletý syn bývalého několikanásobného mistra Rakouska však ve Skotsku chybět nebude. Podobně jako jezdci továrního týmu Škoda se zúčastní seznamovacích jízd. „Skotská rally bude v seriálu IRC i v příštím roce. Znalost tratí je v současném rallysportu důležitým faktorem,“ dodal Wittmann jun.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist