www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - RAC MSA Rally of Scotland

Kris Meeke vyhrál RAC MSA Rally of Scotland

21. listopadu 2009 • 16:30

Vítěz letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge Kris Meeke zvítězil i na závěrečném dílu IRC, domácí RAC MSA Rally of Scotland. Na stupně vítězů jej doprovodily další dva speciály S2000, které pilotovali Guy Wilks a Alister McRae.

Kris Meeke od úvodních kilometrů dokazoval, že mu patří letošní titul právem. Jediným, kdo mu byl schopen stačit, byl jeho bývalý úhlavní nepřítel z dob JWRC Guy Wilks. Ten premiérově usedl do Fabie S2000 z dílen belgického týmu RGRS, na Meeka to však tentokrát nestačilo.

Třetí příčku vybojoval Alister McRae, který tak dosáhl životního výsledku pro svůj speciál Proton Satria S2000. Nejrychlejším z domácích byl Jonathan Greer, když dokázal odolat náporu Davida Bogie. Ten svou snahu totiž přehnal a na poslední zkoušce havaroval a zablokoval trať, takže pořadatelé byli nuceni zkoušku přenášou přímým přenosem na Eurosportu zastavit. Do bodované osmičky se dostal i vítěz dvoukolek Kaspar Koitla, který svým skotským vystoupením vybojoval bronz i v hodnocení IRC 2WD.

Konečné výsledky

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.11.2009 23:39
PetrWRC
Pardon ... * u Meeka = stále se čeká na vyjádření technických komisařů ;-)
21.11.2009 23:23
PetrWRC
Tak to vypadá, že je rozhodnuto ... odkaz na www.rallyscotland.tv
21.11.2009 22:58
Mirekfric
Vůz Krise Meeka neprošel rozbírkou. Přední nápravnice údajně byla pod homologační hmotností. V současnosti ještě komisaři nevydali žádné rozhodnutí...
toplist