www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Luca Betti testoval před Monte Carlem, příští rok se opět zaměří na ME

30. prosince 2009 • 06:00

Italský pilot Luca Betti si po peripetiích s pronajímateli založil na začátku loňské sezóny vlastní tým, se kterým chtěl dobýt titul mistra Evropy. Hned na závodech v Turecku dal těžkou ránu, která udělala čáru přes rozpočet. Do nadcházející sezóny chce ale sympatický rodák z Cunea nastoupit v plné síle.

„Letošní rok byl pro nás skutečně náročný. Celý začátek roku jsme vytvářeli vlastní tým Kimera Motorsport a když už se nám jej podařilo zkonsolidovat, přišla těžká havárie v Turecku. Ta nám hodně nabourala rozpočet, takže ve druhé polovině sezóny jsme se objevovali jen sporadicky. O to silnější budeme v nadcházející sezóně,“ prozradil Betti.

Ten však nezačne sezónu až závody mistrovství Evropy, ale již téměř tradičně na 'skorodomácí' Rallye Monte Carlo. Již v dobách startů v JWRC zde patřil ve své kategorii k nejrychlejším a velice dobré časy zajížděl na stejných tratích i loni při Rallye Antibes. „Mám Monte Carlo strašně rád, je to kousek od mého domova, patří k nejnáročnějším soutěžím na celém světě. Vždycky je pro mě potěšení na této soutěži startovat. Doposud jsem na ní startoval jen s dvoukolkou, v posledním ročníku jsme dokonce vyhráli kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou a skončili desátí absolutně,“ neopomněl se pochválit dvaatřicetiletý vystudovaný ekonom.

Právě kvůli startu na Monte se před pár dny uskutečnil test v okolí Montemale. „Chtěl jsem si vyzkoušet jízdu s Peugeotem za podmínek, které mohou při Rallye Monte Carlo panovat. Tedy jízda na sněhu, ledu, suchu i mokru. S testy jsem maximálně spokojený, odvedli jsme skvělou práci, přálo nám i počasí,“ zhodnotil testy Betti.

Video z testu Lucy Bettiho

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist