www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Sweden (PWRC+SWRC)

Potvrzeno: Patrik Sandell s Fabií S2000 v S-WRC

4. ledna 2010 • 19:30

To, o čem se před několika dny mluvilo jako o téměř hotové věci, dnes dostalo finální podobu. Jednání o nadcházejí sezoně švédské dvojice Patrik Sandell/Emil Axelsson došla do zdárného konce a modrou Fabii týmu BRR s býkem na boku uvidíme ve světovém šampionátu i v letošním roce. Sandell tak rozšíří počet již potvrzených Fabií v šampionátu S-WRC na číslo dvě, když v předešlých dnech oznámil program Eyvind Brynildsen.

„Jsem velmi potěšen, že mám v letošním roce možnost znovu jet za BRR. Je to velmi profesionální tým a mě práce s nimi baví. Věřím, že jsou nejlepší. Můžeme navázat na loňské zkušenosti a zužitkovat je. Cíl je jediný – titul v S-WRC,“ říká Patrik Sandell.

Radost z prodloužení spolupráce se švédskou dvojicí má i manažer týmu, Raimund Baumschlager. „Jsme rádi, že pojedeme světový šampionát i v roce 2010. Spoléhat budeme na náš již osvědčený tým, chceme se poučit z chyb a pokud to bude možné, vyvarovat se jich. V Patrikovi Sandellovi a Emilovi Axelssonovi máme dvojici, která může vyhrát mistrovství. Navíc jsou oba dva týmoví hráči, což je hodně důležité. Škoda Fabia S2000 bude v roce určitě vítězné auto, v létě navíc přijde vylepšená verze „Evo II“. Šampionát bude s příchodem Fordu určitě o hodně zajímavější!“

Týmu začíná testovací program již v příštím týdnu ve Švédsku, kde se Sandell bude připravovat na úvodní podnik světového šampionátu 2010, domácí Švédskou rally. Kompletní seznam sedmi nominovaných soutěží nutných k účasti v S-WRC tak vedle již zmíněného Švédska obsahuje Jordánsko, Nový Zéland, Finsko, Německo, Francii a Velkou Británii.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist