www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Pierre Campana odstartuje do Rallye Monte Carlo

8. ledna 2010 • 09:00

Francouz Pierre Campana se zúčastní nejslavnější a nejprestižnější rally na světě - Rallye Monte Carlo, která se koná od 19. do 23. ledna. Mladý Korzičan opět využije Renault Clio R3 italského týmu Munaretto, které ho dovezlo k vítězství mezi těmito vozy na zářijové Rallye Sanremo a ke třetímu místu celkově v západoevropské Clio Trophy 2009, a to přes to, že se zúčastnil pouze dvou podniků.

Sezonu 2010 tento čtyřiadvacetiletý jezdec otevře na Rallye Monte Carlo, která je zároveň prvním podnikem Intercontinental Rally Challenge. Pierre, který startuje za tým Quadra Sport, využije opět pneumatiky BF Goodrich.

Tento start bude Pierrovou premiérou na asfaltové Rallye Monte Carlo, kterou v minulosti vyhrály opravdové legendy rally. I přesto ale doufá v další dobrý výsledek proti silné konkurenci na této nesmírně obtížné a dlouhé soutěži.

Dalším, co tuto soutěž činí ještě obtížnější, je nevyzpytatelné počasí se sněhem, ledem a častou změnou podmínek. Jednou z nejdůležitějších podmínek úspěchu je pak správná volba pneumatik, protože ta může vést k zisku či ztrátě i několika minut na jediné zkoušce. I když Monte Carlo tradičně odměňuje zkušenosti, doufá Pierre, že jeho pečlivý rozpis a čistý styl mu pomůže vytěžit ze svého startu maximum.

„Monte Carlo je podnikem, který jsem vždy sledoval a o kterém jsem jako dítě snil, takže startovat zde je něco neuvěřitelného“, říká Pierre. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi tento start umožnili, a mým cílem je odměnit jejich důvěru kvalitním výkonem na rychlostních zkouškách. Obrovská reputace této soutěže mluví sama za sebe a pro mne a mojí spolujezdkyni Sabrinu de Castelli zde navíc bude vše nové. Avšak v minulosti jsme již dokázali, že jsme schopní dosáhnout pěkných výsledků i na soutěžích, které neznáme, takže si tento cíl v Monte Carlu zopakujeme. Vím, že tým nám připraví dobré auto, takže zbytek je na nás.“

Po slavnostním úterním startu ve Valence a zkoušce, která určí startovní pořadí, soutěžící zamíří na klasické zkoušky v regionu Ardéche, aby na závěr v pátek v noci absolvovali čtyři noční zkoušky se dvěma přejezdy přes mytický průsmyk Col De Turini. To vše před zraky tisíců diváků. Eurosport, který je pořadatelem Intercontinental Rally Challenge, navíc připravuje ze soutěže plných čtrnáct hodin přímých přenosů.

Pierre momentálně dokončuje své plány pro sezonu 2010, ve které pravděpodobně bude startovat v evropské sério Clio Trophy a na některých dalších vybraných podnicích.

-fri- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist