www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Agrotec Würth Rally Hustopeče

Na Matadoru i v Hustopečích dvě druhá místa

4. května 2006 • 20:05

Český rallysprintový šampionát pokračoval v polovině dubna premiérově na tratích v okolí města Hustopeče, významného vinařského města ležícího jižně od Brna. Na velice náročných tratích vedoucími skrz zdejší vinice se představily hned čtyři posádky zlínské stáje Sparrow Racing.

Jednoznačně nejlépe se vedlo poděbradskému talentovanému mladíkovi Václavu Dunovskému. Nebýt hodin na třetí rychlostní zkoušce a následné ztrátě téměř dvaceti vteřin, sváděl by velice napínavý souboj s dalším mladíkem Janem Šlehoferem. „Nezačali jsme vůbec špatně, ale díky hodinám jsme ztratili kontakt s Honzou Šlehoferem. Ve druhé půli už jsme jeli dobře, ale šance dohnat ztrátu nebyla moc velká,“ prozradil v cíli Dunovský, který kromě stříbra ve třídě N2 vybojoval zároveň třetí příčku v rámci skupiny N.

O mnoho hůře se nedařilo ani Tomáši Hrabcovi, který dokázal na poslední rychlostní zkoušce přeskočit Lukáše Veselého a skončit na bramborové medaili. „Výsledek nic moc, ale zajezdili jsme si pěkně. Škoda výletu do lesa na třetím testu, jinak bychom si odvezli poháry,“ řekl v cíli Tomáš Hrabec.

Zbývajícím dvěma posádkám se příliš nedařilo. Jediná dámská posádka na startu ve složení Andrea Trunkátová - Hana Chvojková nezačala špatně, když na prvním úseku zajela pátý nejlepší čas ve třídě N2. Veškeré naděje na slušné umístění však vzaly za své hned na následujícím testu, kde obě dámy opustily trať a dlouhých patnáct minut dolovaly Civic zpět na cestu. „S výkonem jsme celkem spokojené, nedělaly jsme žádné zásadní chyby, akorát ten asfalt v lese trochu klouzal. Bylo tam dost silných mužů, ale vytáhli nás až za patnáct minut,“ prozradila Andrea Trunkátová.

Čtvrtou dvojicí na startu byli Jaroslav Vlček se Stanislavem Zlámalem, jejich hustopečské účinkování však nemělo příliš dlouhého trvání. Hned na první rychlostní zkoušce totiž museli odstoupit kvůli problémům s motorem.

Čtrnáct dní po hustopečské soutěži pokračovalo na Slovensku mezinárodní mistrovství České republiky. Na Matador Rallye Tatry se v barvách Sparrow Racing Teamu představili suveréni letošní klasifikace skupiny N, Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem. Hned od úvodních kilometrů na tratích kolem Púchova a Bánovců nad Bebravou nenechali nikoho na pochybách, kdo je letošním vládcem skupiny N. Po první etapě vedli 'o parník' čítající více než tři minuty, přičemž spíše než s vozovým parkem podobnými soupeři bojovali s Dušanem Kouřilem a mnohem výkonnějším Fiatem Punto S1600. Štěstěna je však vrtkavá a tentokrát se otočila k Jaromíru Tarabusovi zády. Hned na úvodní rychlostní zkoušce doplatil jako jeden z mnoha na kanál v areálu celnice a prorazil levou zadní i přední pneumatiku. Tarabus s Trunkátem se rozhodli pro výměnu předního kola, leč museli pokračovat s defektek kola zadního až do cíle této dlouhé RZ.

Z jasného prvenství se tak stal stíhací závod, ve zbývajících zkouškách bylo potřeba dohnat téměř minutovou ztrátu na Jiřího Petrlíčka jun. Na velmi rychlých nedělních zkouškách v okolí Púchova se to málem podařilo, v cíli chybělo na Pertlíčka pouhých 2,7 vteřiny.

Do druhého vozu Honda Civic VTi usedli i tentokráte Patrik Hlach s Veronikou Matušovou. Od úvodní rychlostní zkoušky se usadili na bronzové příčce v rámci třídy N2 a bez větších problémů kontrolovali své umístění až do cíle.

Dalším podnikem na našem území bude o druhém květnovém víkendu Eurostroj Rally Tišnov, která bude třetím podnikem českého rallysprintového mistrovství. Na start se postaví osvědčená trojice z Hustopečí, tedy Václav Dunovský, Jaroslav Vlček a Andrea Trunkátová.

Sparrow racing team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.05.2006 15:01
Mara
Tomu Tarabusovi by měli dát do ruky nějaké pořádné auto.
toplist