www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 10 - Rally Dakar 2010

Zapletal musí po nehodě v dakarské rallye v Chile na operaci

9. ledna 2010 • 03:00

Českého automobilového jezdce Miroslava Zapletala čeká po čtvrteční nehodě na Rallye Dakar v Chile operace. Obhájce sedmého místa z minulého ročníku soutěže byl s prasklým obratlem přepraven do nemocnice v Santiagu.

„Stěžoval si na velké bolesti bederní oblasti zad. Podle původních představ měl být transportován přes Antofagastu a Santiago do České republiky, ale na základě posledního vyšetření se situace změnila. Musejí ho operovat,“ řekl serveru iDnes Ivo Kaštan, který jede v doprovodné koloně.

Zapletal havaroval na 309. kilometru šesté etapy. Při nehodě urazil přední kolo svého mitsubishi, zničil nápravu a sám se vážně zranil. „Já mám jen naražená záda,“ řekl navigátor Tomáš Ouředníček. Nejlepší česká posádka byla po pěti etapách na 27. místě průběžného pořadí.

Nepokračuje už ani Marek Spáčil, kterému ve čtvrtek vypověděl službu motor a dlouhé hodiny se ho nedařilo znovu nastartovat. Společně s posádkou krajana Martina Kolomého se český řidič a jeho spolujezdci snažili kamion opravit, nakonec se ale Kolomý vydal do cíle etapy sám, zatímco Spáčilova zelená tatra podle tiskové zprávy Czech Dakar Teamu v soutěži skončila.

Nehodu měl ve čtvrtek také Dušan Kunovský, který se s toyotou převrátil přes střechu a na bok. V etapě nakonec dojel s více než tříhodinovou ztrátou na 48. místě, celkově je mezi automobily sedmatřicátý a po Zapletalově odstoupení převzal pozici nejlepšího Čecha.

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist