www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 10 - Rally Dakar 2010

Dakar zůstává i další rok v Jižní Americe

foto

23. března 2010 • 17:15

Pořadatelé jihoafrického Dakaru oznámili v dnešní tiskové zprávě informace o budoucnosti podniku. I přes snahu pořadatelské asociace ASO o vrácení soutěže na africkou půdu, následující ročník zůstane v Jižní Americe.

příspěvků: 1 celý článek »

Loprais Tatra Team se připravuje na další misi: nepolevujeme, stavíme nový soutěžní kamion!

foto

26. ledna 2010 • 18:45

Sotva se členové posádky Aleše Lopraise i celý zbytek týmu dostali domů, myšlenky se upjaly k věcem příštím, dalším plánům i pokračujícímu technickému vývoji. "Po návratu vozidel do Evropy se zaměříme na nové technické poznatky a budeme realizovat již běžící stavbu zcela nového speciálu, který bude znamenat průlom v historii tatrovácké účasti na Dakaru."

příspěvků: 2 celý článek »

Dakar 2010 - závěrečná etapa

foto

17. ledna 2010 • 20:15

Poslední etapa Dakaru je za námi a s ním i celý letošní ročník. Nyní je čas na hodnocení výsledků ve všech kategoriích. Z víc než 160 posádek jich nakonec do cíle dorazila zhruba polovina. Nejrychlejším byl suverén celého závodu, Cyril Despres, který v poslední etapě obsadil šesté místo. Z druhého postu se může radovat Nor Ullevalseter, který se na stejné pozici umístil i dnes. Třetí příčku udržel Chilan Lopez a to před Portugalcem Rodriguesem a Francouzem Fretignem. Vítězem závěrečné etapy se stal Ruben Faria.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - třináctá etapa

foto

15. ledna 2010 • 21:00

Dnešní etapa nastražila na účastníky těžké dunové úseky, které v loňském roce potrestaly několik posádek a nejeden kamion dojížděl do cíle až za svítání druhého dne.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - dvanáctá etapa

foto

15. ledna 2010 • 04:00

Dnes celkem téměř osm set kilometrů, z toho polovina měřených, čekalo na posádky legendární dálkové soutěže. To nasvědčovalo jedné z nejtěžších etap celého letošního Dakaru. Zajímavostí byl neměřený úsek po asfaltové cestě, kudy se posádky přesunuly kolem chráněného území.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - jedenáctá etapa

foto

14. ledna 2010 • 02:00

Dnešní etapa ze Santiaga de Chile do San Juanu dokázala mírně rozčeřit vody v kategorii automobilů. V ostatních kategoriích se překvapení konalo maximálně na úrovni dílčích výsledků v etapě.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - desátá etapa

foto

13. ledna 2010 • 04:00

Stejně jako v loňském roce se na trati z La Sereny do Santiaga de Chile nerozhodovalo a nahnat ztrátu bylo dnes jednodušší než získat vítězný náskok.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - devátá etapa

foto

12. ledna 2010 • 02:00

Dnešní etapa měla původně promíchat pořadí, nakonec se tomu tak ale příliš nedělo. Měřený úsek byl zkrácen na polovinu a start posunut téměř o čtyři hodiny. Důvod byl prozaický, tradiční mlha nad Copiapem.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - osmá etapa

foto

11. ledna 2010 • 01:00

Po volném dni se na Dakaru opět pokračuje. Nutno podotknout, že volný den se nedotkl hbitých komisařů, kteří rozdávali jednu penalizaci za druhou. Šestihodinovou penalizaci dostal Marc Coma za neoprávněnou výměnu pneu. Díky tomuto trestu zvažoval odstoupení. Deset hodin dostal naopak například náš Oldřich Bražina nebo tři hodiny Marcos Patronelli. Jeho penalizace byla však dnes odmazána. Penalizace však obdrželo mnoho a mnoho dalších...

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - sedmá etapa

foto

9. ledna 2010 • 14:00

Páteční etapa, která byla poslední před volným dnem, čítala zatím nejvíce ostrých kilometrů. Na posádky čekalo rovných šest stovek měřených kilometrů a jen jednačtyřicet kilometrů na přejezdech. Písečné duny, solný důl i asfaltové cesty – to vše byla dnešní etapa.

žádný příspěvek celý článek »

Zapletal musí po nehodě v dakarské rallye v Chile na operaci

foto

9. ledna 2010 • 03:00

Českého automobilového jezdce Miroslava Zapletala čeká po čtvrteční nehodě na Rallye Dakar v Chile operace. Obhájce sedmého místa z minulého ročníku soutěže byl s prasklým obratlem přepraven do nemocnice v Santiagu.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - šestá etapa

foto

8. ledna 2010 • 02:00

Náročnost Dakaru etapu od etapy narůstá a to i díky vysílení soutěžících. Do volného dne ještě před startem šesté zbývalo zhruba tisíc kilometrů, do nich se posádky vydaly dnes ráno etapuu z Antofagasty do Iquique.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - pátá etapa (+VIDEO)

foto

7. ledna 2010 • 03:00

Dnešní etapa dakarské soutěže čítala dvě stovky kilometrů na přejezdech a téměř pět stovek ostrých kilometrů na náročných tratích mezi Copiapem a Antofagastou.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2010 - čtvrtá etapa (+VIDEO)

foto

6. ledna 2010 • 01:00

Dnešní náročná etapa přivedla posádky do And a pole startujících přenesla z Argentiny do Chile. Kvůli obtížným podmínkám včerejší etapy byl start čtvrtého dne posunut o hodinu a půl. Dnešní etapa byla rovněž zkrácena o záverečných 40 kilometrů.

žádný příspěvek celý článek »

Aleš Loprais odstoupil z dakarské rallye

foto

5. ledna 2010 • 17:15

Po celonoční opravě přední nápravy a řízení bylo zřejmé, že nelze ani s opraveným vozem pokračovat do dunové sekce rallye. Rozhodnutí odstoupit ze soutěže bylo bolestivé, ale za daných okolností jediné možné. Osudnou pro další pokračování týmu v rallye se stala druhá etapa, shodou okolností přesně ve stejných místech a na stejných cestách pohoří Sierra de Cordoba, kde tam musel odstoupit ze soutěže i v loňském roce, tentokrát šlo ovšem o druhou etapu, nikoli předposlední.

žádný příspěvek celý článek »

toplist