www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 10 - Rally Dakar 2010

Dakar 2010 - osmá etapa

11. ledna 2010 • 01:00

Po volném dni se na Dakaru opět pokračuje. Nutno podotknout, že volný den se nedotkl hbitých komisařů, kteří rozdávali jednu penalizaci za druhou. Šestihodinovou penalizaci dostal Marc Coma za neoprávněnou výměnu pneu. Díky tomuto trestu zvažoval odstoupení. Deset hodin dostal naopak například náš Oldřich Bražina nebo tři hodiny Marcos Patronelli. Jeho penalizace byla však dnes odmazána. Penalizace však obdrželo mnoho a mnoho dalších...

I přesto, že ve výsledcích motocyklů v rámci etapy figuruje na první pozici Lopes, vítězem se stal Marc Coma, kterému dnes nefungoval iritrack. O více jak hodinu vede v průběžném pořadí pátý muž dnešního pořadí, Francouz Cyril Despres. Třetí čas dnes zajel Nor Ullevalseter, absolutně je však druhý před Francisco Contadoro Lopezem. Z dnešních výsledků se vytratil například David Fretigne.

Po dnešním dni je na devětadvacátém místě David Pabiška a to díky dnešnímu třiatřicáté pozici. O sedm míst lépe si dnes vedl Roman Krejčí, který je třiačtyřicátý po dnešním dni. Dušan Randýsek je čtyři pozice za ním.

Ve quadech, jako již tradičně, ovládl dnešní etapu bratrský duet Patronelliů. Marcos porazil o jednu minutu svého bratra Alejandra a nyní před ním vede rozdílem půl třetí hodiny. Třetí místo si stále drží Španěl Gonzalez a to stále s odstupem o hodiny na pomalejšího z Patronelliů. Oldřich Bražina se pohybuje kolem desátého místa průběžného pořadí.

Mezi automobily je situace stále obdobná. O vedení se pere trojice Volkswagenů před dvojicí BMW, které ztrácejí přes dvě hodiny. I přes vítězství Peterhansela v dnešní etapě vede stále Sainz o čtvrt hodiny před Al-Attiyahem a o třiadvacet minut před Millerem. Rozdíly mezi prvním a pátým byl dnes pouhé čtyři minuty. Jediný český zástupce, Jiří Janeček do cíle dorazil jako čtyřicátý, celkově mu patří pozice ještě o sedm příček horší.

I dnes svůj náskok v čele Čagin navyšoval o další minuty, konkrétně o dvanáct a v čele je již před týmovým kolegou Kabirovem o čtvrt druhé hodiny. Martin Macík dnes zajel třetí čas, na Marcela van Vlieta s Ginafem však najel jen dvě minuty a tak i nadále zůstává čtvrtý.

Video z průběhu osmé etapy

Výsledky 8. etapy / po 8. etapě

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist