www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Sweden (PWRC+SWRC)

PG Andersson plánuje Švédsko a Sardínii

11. ledna 2010 • 05:00

Per-Gunnar Andersson zůstal náhle před začátkem loňské sezóny po odchodu Suzuki z mistrovství světa bez angažmá. S privátní Fabií WRC pak alespoň startoval na vybraných podnicích norského šampionátu. Ani vyhlídky na letošní rok nevypadají u tohoto švédského pilota nejlépe.

Poprvé usedl do soutěžního vozu už o uplynulém víkendu při úvodním podniku norského šampionátu, Sigdals Rally. Společně s Andersem Fredrikssonem startovali s Mitsubishi Lancer Evo IX s menším restriktorem. „Tato soutěž pro nás byl test před Švédskou rally. Chtěli jsme si vyzkoušet, jak je na tom klasické produkční auto oproti S2000. Nějaké poznatky už máme, teď se budeme rozhodovat, který vůz pro domácí podnik mistrovství světa zvolíme,“ prozradil PG Andersson.

Ten si na Sigdals Rally nevedl vůbec špatně, po závěrečné zkoušce však odstoupil, aby nebral body domácím pilotům. Jaké jsou další plány sympatického seveřana? „Určitě pojedu doma na Uddeholm Swedish Rally. Na začátku června bych se chtěl poprvé zapojit do seriálu IRC na Sardinii. Pro tento závod bych si rád pronajal nějaký speciál S2000,“ naznačil nejbližší závodní budoucnost Andersson, který by se měl zároveň představit na Rallye Monte Carlo jako ledový špion svého bývalého týmového kolegy z dob JWRC Guye Wilkse.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist