www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Franz Wittmann oficiálně oznámil plány na rok 2010 (+FOTOGALERIE)

12. ledna 2010 • 21:30

Jak bylo již dříve na fóru několikrát zmíněno, rakouský pilot Franz Wittmann dnes oficiálně oznámil plány na sezónu 2010. V seriálu Intercontinental Rally Challenge se představí s velezkušeným Klausem Wichou a Peugeotem 207 S2000 z dílen ROMO Motorsporttechnik.

Loňský účastník IRC s produkčním Mitsubishi opět pojede s podporou sázkové společnosti Interwetten. „Náš loňský první rok v IRC byl úspěšný a už se těšíme na ten nadcházející, ve kterém bude Franz sedět v konkurenceschopném voze. Od začátku jsme hlásili, že chceme dlouhodobě podpořit mladého rakouského pilota a po zkušenostech s prvním rokem našeho projektu nám nic nebrání v něm pokračovat,“ prozradil šéf Interwettenu Wolfgang Fabian.

Soutěžním nářadím bude Peugeot 207 S2000 z dílen Romo Motorsporttechnik. S tímto týmem startovala v minulosti řada špičkových světových pilotů jako Walter Röhrl, Ari Vatanen, Juha Kankkunen či Carlos Sainz, s Franzovým otcem pak v roce 2001 vybojovali titul mistra Rakouska.

Vedle Franze Wittmanna se bude v roce 2010 objevovat velezkušený Klaus Wicha. Společně by měli startovat na sedmi až osmi závodech. Přesný program zatím nebyl definitivně určen, zatím jediným jistým startem je Rallye Monte Carlo.

Fotogalerie z prezentace Franze Wittmanna

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist