www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 10 - Rally Dakar 2010

Dakar 2010 - desátá etapa

13. ledna 2010 • 04:00

Stejně jako v loňském roce se na trati z La Sereny do Santiaga de Chile nerozhodovalo a nahnat ztrátu bylo dnes jednodušší než získat vítězný náskok.

Vcelku klidná etapa nedokázala dnes mezi motocykly promíchat pořadí v první desítce, kde stále vede Cyril Despres před Ullevalseterem, Lopezem a Rodriguesem. Nutno podotknout, že mezi třetím a čtvrtým jmenovaným je rozdíl pouhých dvaapadesáti sekund. Dnes nejrychlejší čas dokázal zajet Marc Coma, ten však na lepší umístění pomýšlet nemůže. S menšími odstupy se za ním seřadila trojice Fretigne, Rodrigues a Faria.

Na konec třetí desítky se dnes zařadili dva čeští reprezentanti. Roman Krejčí byl dnes šestadvacátý a absolutně je dvaačtyřicátý. David Pabiška byl dnes o dvě pozice horší, celkově je však třicátý. Dušan Randýsek na jednapadesátém místě ztratil poněkud více a celkově je pět pozic za Romanem Krejčím. Jan Veselý dnes zajel třiašedesátý čas a po dnešním dni figuruje na šestašedesátém místě.

Stejně jako mezi motocykly, tak i v kategorii čtyřkolek nedošlo ke změnám v pořadí. Vítězství s přehledem dnes bral Juan Manuel Gonzalez, který nechal za sebou všechny další soutěžící rozdílem třídy. Celkové pořadí je ovšem tak potrhané, že se dnešními časy v první desítce nic nezměnilo. Marcos Patronelli stále vede o půl třetí hodiny před svým bratrem Alejandrem. Další dvě hodiny ztráty má na Alejandra Patronelliho dnes nejrychlejší Gonzalez. Oldřich Bražina je devátý.

Kategorie automobilů měla dnes stejný průběh jako všechny výše zmíněné. Rozdíl mezi dnes nejrychlejším Sainzem, druhým Peterhanselem, třetím Millerem a čtvrtým Al-Attiyahem byl necelé dvě minuty a i proto je jasné, že průběžné pořadí změn nedoznalo. Sečteno a podtrženo, posádky Volkswagenu se poperou po medailové pozice a dvě nejvýše postavené posádky BMW bojují ze zálohy a čekají s více než dvouhodinovou ztrátou na chybu vedoucí trojice. Jiří Janeček s Viktorem Chytkou pohybuje kolem čtyřicátého místa v dnešní etapě i v průběžném pořadí

Stejně stereotypní průběh jako minulé etapy měla i ta dnešní v kategorii kamionů. Dvojice Kamazů Čagina a Kabirova opět o kus navýšila náskok v čele a stejně jako včera i dnes se jich držel Francouz Adua, který se už posunul na okraj první desítky v průběžném pořadí. Do dnešní etapy nenastoupil téměř sedmdesátiletý zástupce značky Hino, Sugawara, stejně jako Johan Elfrink. Naopak Martin Macík zajel šestý čas hned před Martinem Kolomým. Macík si i nadále drží se stařičkou Liazkou čtvrté místo. Kolomý je devatenáctý.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist