www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 10 - Rally Dakar 2010

Dakar 2010 - dvanáctá etapa

15. ledna 2010 • 04:00

Dnes celkem téměř osm set kilometrů, z toho polovina měřených, čekalo na posádky legendární dálkové soutěže. To nasvědčovalo jedné z nejtěžších etap celého letošního Dakaru. Zajímavostí byl neměřený úsek po asfaltové cestě, kudy se posádky přesunuly kolem chráněného území.

Téměř celou etapu vévodil pořadí motocyklů Nor Ullevalseter, který ovšem díky pomalejšímu finiši klesl na třetí místo za Fretigneho a nejrychlejšího Lopeze. Vítěz dnešní etapy stále drží druhé místo v průběžném pořadí hned za Despresem a odolává nadějným útokům Ullevalsetera ze třetího místa. Fretigne se díky dnešnímu kvalitnímu času posunul před Duclose na páté místo.

Vítečně si dnes vedl Roman Krejčí. Ten zajel i s problémy s pátým rychlostním stupněm skvělý dvaadvacátý čas a posunul se na průběžné šestatřicáté místo. David Pabiška si opět jel své vyrovnané tempo, zajel sedmadvacátý čas a opět se posunul pořadím, nyní na šestadvacátou příčku. Dušan Randýsek se jednatřicátým časem posunul na dostřel čtvrté desítky. Jan Veselý do cíle dorazil jako šedesátý.

Příliš co dodat není ke kategorii čtyřkolek. Tam si dnes vybojoval nejrychlejší čas Francouz Declerck, který má na čelo již ztrátu šest a půl hodiny. První dvě pozice i nadále patří bratrům Patronelliům. Oldřich Bražina se stále pohybuje v první osmičce.

Svůj náskok v čele mezi automobily si o necelou minutu zvýšil Carlos Sainz. Ten dnes porazil všechny soupeře a to včetně nebezpečného Al-Attiyaha. Třetí čas pro průběžně třetího Marka Millera. I to byl dnešek. Čtvrté a páté místo si i nadále drží značka BMW. Petterhansel ještě včera mohl být nervózní ze svého týmového kolegy Chicherita, který mu šlapal na paty. Dnes však Chicherit ztratil přes půl druhé hodiny a musí se bát útoku Sousy ze šestého místa. Jiří Janeček dnes zajížděl časy na konci čtvrté desítky.

Ani mezi kamiony se neděje nic nového. Průběh etapy je stále stejný, jako v minulých dnech. Nejrychlejší Kamazy jsou stíhány Van Vlietem a Macíkem. Martin Kolomý včera odstoupil pro přehřívání motoru jeho Tatry. Dnes tedy nepokračuje.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist