www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Toni Gardemeister: Na Monte chci skončit na bedně

17. ledna 2010 • 00:15

Extovární jezdec Škody, Fordu a Suzuki, Toni Gardemeister, se opět postaví na start legendární Rallye Monte Carlo, která odstartuje nový ročník Intercontinental Rally Challenge. Jak již bylo dříve oznámeno, usedne stejně jako v loňském roce za volant Fiatu Grande Punto S2000.

„Ohledně této soutěže jsme udělali hromadu práce. Ještě před několika dny jsem si myslel, že se zde neobjevíme. Nicméně teď jsou mé pocity naprosto jiné, jelikož jsme přihlášeni. Rallye Monte Carlo je určitě jednou z mých nejoblíbenějších soutěží,“ řekl krátce po konečném rozhodnutí sympatický Fin. „Ročník 2010 této legendární rally bude určitě náročný pro všechny jezdce. Obsahuje patnáct vložek s více než 400 kilometry. To je víc než jakýkoliv podnik světového šampionátu,“ pokračuje.

Předpověď počasí společně s velkými přívaly sněhu, které v předešlých dnech postihly celou Evropu, slibují téměř sněhovou soutěž. „Obtížné podmínky jsou jednou z věcí, proč mám podnik rád. Takové podmínky nahrávají jezdcům, kteří mají hodně zkušeností. Doufám, že jsem jeden z těch, co budou mít úspěch. Bude to hodně zvláštní a vyrovnaná soutěž. Můj cíl je skončit na bedně,“ věří Garde.

V loňském roce se Tonimu s Puntem na Monte Carlu dařilo, když ještě tři vložky před koncem držel výborné druhé místo s náskokem téměř padesáti sekund na průběžně třetího Loixe. Problémy s alternátorem však finského jezdce nepustily do dalších bojů a v závěru soutěže tak byl nucen odstoupit.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.01.2010 17:41
slonikyta
nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit,nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit,nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit,nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit,nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit,nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit,nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit, nebudu fandit...ale tu bednu Ti přeju, zvláště na té plečce!
17.01.2010 08:29
ajaj
Když vidím ten výběr továrních angažmá, tak mě napadá, že Toník nemá moc šťastnou ruku. Snad má aspoň štěstí v lásce.
17.01.2010 01:41
gannet
Jen pro doplnění:
Extovární jezdec "Seatu" , Škody, Fordu a Suzuki. Na Seat se u Toníka pořád nějak zapomíná, přitom to bylo jeho první tovární angažmá.
toplist