www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Jan Černý se připravoval na Rallye Monte Carlo

17. ledna 2010 • 23:45

Již od sobotního rána probíhají v okolí Monte Carla a Valence seznamovací jízdy na úvodní podnik letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, legendární Rallye Monte Carlo. Této soutěže se přeci jen zúčastní mladá talentovaná posádka Jan Černý-Pavel Kohout.

Ti se budou v letošní sezóně zaměřovat na starty v Clio R3 Trophy, jejímž prvním dílem je právě monacká soutěž. Brzký termín i finanční náročnost dlouho nedávaly jistotu startu, nyní již můžeme definitivně potvrdit, že se dobrá věc podařila. „Jsem velice rád, že se nám podařilo zajistit rozpočet a můžeme startovat na Rallye Monte Carlo, což je snem každého závodníka,“ neskrýval radost Jan Černý.

Ten se na náročných tratích v Alpes Maritimes představí za volantem Renaultu Clio R3 ze stáje Defrs Rally Team. „S tímto vozem jsem startoval již na konci loňského roku na Mikuláš Rally Slušovice a jsem potěšen, že naše spolupráce bude pokračovat i v roce 2010. Ve čtvrtek večer jsme vůz otestovali i na sněhu a ledu, vyzkoušeli různá nastavení i jízdu na pneumatikách s hroty,“ prozradil příbramský pilot.

Ten se již od soboty poctivě připravuje na svůj letošní premiérový start. „Seznamovací jízdy zatím probíhají podle plánu. Ve třetí etapě je sníh jen na Turini a dlouhé přejezdové RZ 11, celá druhá etapa je skoro beze sněhu, spíš jen vyjeté koleje. Zato úterní rozřazovací zkouška je momentálně kompletně pod sněhem. Bohužel, teploty v okolí Valence jsou příliš vysoké a všechno taje. Pořád doufáme, že nasněží, protože jinak to bude hodně náročná pneumatiková loterie,“ okomentoval průběh seznamovacích jízd Černý.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist