www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Bratrovražedný souboj starých bardů na Rallye Monte Carlo

19. ledna 2010 • 10:00

Již dnes odpoledne odstartuje slavná Rallye Monte Carlo. Na startu této legendární soutěže se objeví i dva piloti, kteří patřili v osmdesátých letech k širší špičce italského soutěžního pelotonu.

Je otázkou, kolika současným fanouškům automobilových soutěží jejich jména něco řeknou. Přesto se dá tvrdit, že mají za sebou dostatečně kvalitní výsledky, za které se určitě nemusí stydět. Gabriele 'Odeon' Noberasco patřil v osmdesátých letech k pravidelným předním účastníkům italského šampionátu, dokázal v nabité konkurenci vybojovat i jeden bod v MS s Alfou Romeo při Rally Sanremo. V posledních letech úspěšně startovával v soutěžích historických vozů, připsal si i jedno cenné vítězství na Rally Legend v San Marinu. A malá perlička - je strýcem Manuela Villy, který v loňské sezóně bojoval o titul v IRC v rámci vozů s jednou poháněnou nápravou.

Českým fanouškům bude nejspíše známější druhé jméno. Michele Cinotto patřil v osmdesátých letech k továrním jezdcům Lancie a posléze i italské filiálky Audi. Společně se současným šéfem Škoda Italia Emiliem Radaellim právě za volantem továrního Audi Quattro zvítězili v roce 1984 na Rally Bohemia.

Oba staří bardové si startem na Rallye Monte Carlo plní jeden ze svých snů. A rozhodně nepůjde jen o nějakou projížďku, oba pánové si nehodlají nechat nic zadarmo. Po vzájemné dohodě se oba sokové vyzbrojili na tento prestižní souboj shodnou technikou - oba se představí za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX z dílen italské stáje MRT by Nocentini.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist