www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Všechny české posádky v cíli prvního dne (+ MP3)

21. ledna 2010 • 09:35

Stoprocentní úspěšnost z pohledu poměru start/cíl zaznamenaly české posádky během úvodního dne ostrých klání na trati letošního zahajovacího podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge. Po první etapě Rallye Monte Carlo figurovalo ve výsledkové listině celkem pět dvojic hájících barvy České republiky.

Nejvýše postaveným pilotem z pohledu průběžné klasifikace byl podle očekávání Jan Kopecký, kterého bohužel hned v úvodu soutěže srazil do hloubi průběžné klasifikace defekt a následné problémy s volbou pneumatik. Ze 41. místa se však nakonec dvojice Kopecký – Starý dokázala posunout na 12. příčku, když zajela na RZ 3 a 4 třetí nejlepší čas.

Druhou posádkou z pohledu českých barev je duo Orsák – Vajík. Těm patřilo při premiéře na legendární soutěži se Škodou Fabia S2000 průběžné 16. místo. Z pohledu této dvojice byl úvodní den především seznamovacím, bez větších potíží. Pro dnešek plánují Orsák s Vajíkem větší nasazení, uvidíme, jak se jim povede.

Příjemným překvapením je zatím dosavadní výkon Jana Černého s Pavlem Kohoutem (18. absolutně), kteří se s Renaultem Clio R3 drží na 4. místě ve třídě A7, s minimálním odstupem 1.6 vteřiny na bronzového Krise Princena. Černý podle svých slov absolvoval bezproblémový den, který mu znepříjemnila jen silná mlha na čtvrtém rychlostním testu.

Vojtěch Štajf s Marcelou Dolečkovou figurovali po čtyřech měřených testech na 24. místě. Štajf podle svých slov vsadil v průběhu úvodního dne spíše na jistotu, přesto však byl spokojen. První den vyšel pilotovi českého Subaru Impreza podle představ, s výjimkou drobného výletu mimo trať v místě, kde diváci naházeli sníh na vozovku.

Ve třídě N3 bojující Martin Rada s Jaroslavem Jugasem drží po čtvrteční etapě bronzovou pozici (absolutně 40. místo). Posádku červené Alfy Romeo 147 zbrzdily dva nedobrovolné výlety mimo trať, které se však obešly kromě časové ztráty mimo vážnějších následků.

Ohlasy posádek po 1. dni ve formátu MP3

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ - Valence
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist