www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Ve finském duelu stále na čele Hirvonen (+ MP3)

21. ledna 2010 • 20:15

I po druhém dni letošní Rallye Monte Carlo zůstává ve vedení soutěže posádka nového fordu fiesta S2000 Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen. Od druhého Juho Hänninena ji dělí 47.7 vteřiny, což znamená že pilot Škody Fabia S2000 dnes na své krajany najel více než 15 sekund. Na třetí příčku postoupil na úkor Nicolase Vouilloze dnes skvěle jedoucí Sebastien Ogier, který dnešek zakončil dalším vítězným časem.

Úvod druhé dnešní sekce vyšel nejlépe Hänninenovi, ovšem Hirvonen neponechal na zrádném povrchu nic náhodě a zaostal pouze o devět desetin vteřiny. S minimálním odstupem zkoušku dokončili také Vouilloz a Ogier. Smůlu měl jinak skvěle jedoucí Bryan Bouffier, který musel kvůli defektu a následně potrhanému kabelovému svazku odstoupit.

Devátý rychlostní test přinesl vynikající výkon ze strany Sebastiena Ogiera a jeho posun na třetí místo průběžné absolutní klasifikace. Druhý Häninen zaostal o 9.2 vteřiny, náladu si alespoň trochu spravil třetím nejlepším časem Jan Kopecký a na přední pozice se čtvrtým místem podíval také mladý Franz Wittmann. Obrovské štěstí měl tentokrát Toni Gardemeister, který dostal hodiny ve velké rychlosti a ocitl se dokonce na zcela jiné části trati.

Závěrečný test druhého dne se jel již za tmy a opět patřil francouzskému mladíkovi Ogierovi. Do útoku zatroubil také Vouilloz, takže mu Ogier odskočil pouze o 5.5 sekundy. Do dalších dvou vteřin se vešli také třetí Hänninen a čtvrtý Hirvonen. V souboji o medailové příčky ještě není zdaleka rozhodnuto, což potvrdili shodně oba finští piloti. „Ještě jsem se nevzdal,“ prohlásil Hänninen a jeho krajan Hirvonen doplnil: „Čtyřicet vteřin na Monte Carlu nic neznamená. Nesmíme zapomenout ani na Ogiera.“

Z pohledu českých barev je po dnešku nejvýše figurujícím pilotem i přes další dnešní defekt Jan Kopecký na devátém místě s tím, že má stále reálnou šanci na postup na pátou příčku. Na dvanáctém místě přenocuje Jaroslav Orsák, který se odpoledne ocitnul na RZ 9 mimo trať, ale celý incident se obešel bez následných technických problémů. Vojtěch Štajf (17. místo) si v závěru dne sice lehce pohoršil v souboji se zkušeným Olivierem Burrim, nicméně druhá sekce byla z jeho pohledu bez větších problémů. Do cíle dorazil také Martin Rada (absolutně 35.), takže jediným odstoupivším českým pilotem zůstává Jan Černý.

Ohlasy posádek po RZ 10 ve formátu MP3

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ - Valence
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist