www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Ogier na RZ 11 opět nejrychlejší (+ MP3)

22. ledna 2010 • 15:40

Sébastien Ogier na Peugeotu 207 S2000 si na dnešní ranní přejezdové zkoušce připsal na své konto další nejrychlejší čas, díky čemuž už zaostává za druhým Juhem Hänninenem o pouhé 3.9 vteřiny. Na stále vedoucího Mikko Hirvonena ztrácí po RZ 11 francouzský mladík rovných 48 vteřin.

O všem se tak bude definitivně rozhodovat až dnes v noci na závěrečných čtyřech rychlostních testech, které se jedou v horách nad Monakem. Výše jmenovaná trojice bude bojovat o vítězství, zatímco momentálně čtvrtý Nicolas Vouilloz bude muset pravděpodobně vyčkávat na chybu některého z jezdců před ním. „Bude to zajímavý večer,“ slibuje Juho Hänninen. Totéž potvrdil v rozhovoru pro náš server i Sebastien Ogier: „Určitě chci vyhrát. Možné je všechno.“

Záda si bude muset hlídat Guy Wilks, který dnes dopoledne zajel druhý nejrychlejší čas a podle svých slov byl konečně spokojen. Posun vpřed na osmou pozici zaznamenal Jan Kopecký, který i přes nevýhodnou pozici prvního vozu na trati odsunul o jedno místo Magalhaese.

Díky tomu, že do poslední etapy nenastoupil Toni Gardemeister, posunul se na 11. místo absolutně Jaroslav Orsák. Po bezproblémové rychlostní zkoušce měl tento český pilot velké problémy při jízdě do Monaka, když mu prasklo lanko plynu a nefungoval startér jeho Škody Fabie S2000.

Potíže se dnes ráno nevyhnuly ani Vojtěchu Štajfovi (po RZ 11 na 15. místě absolutně), který mohl mluvit o velkém štěstí, když o kámen spadlý do cesty neudělal defekt, přesto musel zkoušku a přejezdovou sekci absolvovat s rozhozenou geometrií svého Subaru Impreza. Poslední český zástupce Martin Rada neměl dnes dopoledne žádné potíže, figuruje i nadále na 35. místě absolutně a 4. ve třídě N3 a podle svých slov se již soustředí především na bezpečné dojetí do cíle.

Ohlasy posádek po RZ 11 ve formátu MP3

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ - Monaco
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist