www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Hirvonen drží vedení, Ogier útočí (+ MP3)

22. ledna 2010 • 22:30

Do posledních dvou rychlostních testů letošní Rallye Monte Carlo vyrazí v pozici lídra opět Mikko Hirvonen. Továrnímu jezdci Fiesty Super 2000 ale na předchozích dvou testech začal dýchat na záda domácí Sebastien Ogier s Peugeotem 207 S2000, který se posunul na druhou příčku na úkor Juhy Hänninena na Škodě Fabii S2000.

Ogier dalším nejlepším čase porazil na úvodním testu noční sekce Hirvonena o 9.5 vteřiny a přeskočil Hänninena o 14.6 sekundy v průběžné absolutní klasifikaci. Mladoboleslavské vozy prodělaly na nevhodném obutí, což znamenalo citelnou ztrátu také pro Vouilloze, Kopeckého i Wilkse.

Na dalším testu překvapivě dominoval Stephane Sarrazin, který evidentně zvolil nejlepší obutí. Špatnou volbou rozhodně nebyly ani intermedia Mikky Hirvonena, který tentokrát vrátil porážku třetímu Ogierovi. Čtvrtý byl Magalhaes, teprve za ním dojeli Hänninen s Vouillozem s více než půlminutovou ztrátou.

Ani letos nedojede do cíle legendární rally mladý Franz Wittmann, který v jedné z levých zatáček poškodil nárazem do mostku zavěšení pravého předního kola a musel odstoupit. Na desátou příčku průběžné absolutní klasifikace tak postoupil Jaroslav Orsák. Vojtěch Štajf je aktuálně 15. absolutně, Martin Rada 33.

Ohlasy posádek po RZ 13 ve formátu MP3

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ - Monaco
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist