www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Rally Vysočina Okříšky

Sutr pojede na Vysočině s áčkem

27. února 2006 • 00:00

Po dvou letech se vrací na tratě rychlostních zkoušek Jirka Sutr. Rokycanský jezdec poprvé okusil závody v roce 2002, kdy startoval v rámci rallysprintu Okříšky se spolujezdce Zdeňkem Synáčem na voze Nissan Sunny ve třídě N3.

„Na první závod si pamatuji dobře. Dařilo se nám jezdit dobré časy a pohybovali jsme se kolem desátého místa ve třídě. Bohužel asi dva kilometry před cílem soutěže jsme havarovali a museli tak ze soutěže odstoupit. Závody jsem si vyzkoušel rovněž v následujících dvou letech. V roce 2003 jsme startoval se spolujezdcem Romanem Vorlem se Škodou Felicia ve třídě N1. Naším nejlepším závodem byl rallysprint v Pačejově, který skončil šestým místem ve třídě,“ řekl ke svým začátkům Jiří Sutr.

Smůla však Sutra potkala v roce 2004. Zpočátku usedal na místo spolujezdce vedle Ondřeje Boroše a posléze se spolujezdcem Luďkem Kocmanem startoval v Blovicích. Na podzim téhož roku však došlo k Sutrovo vážnému zranění nohy při dopravní nehodě v běžném provozu. „Byla to hrozná rána. Z nehody jsem se léčil celý loňský rok. Ovšem jakmile přičuchnete k rally, tak lze jen těžko přestat. Rozhodl jsem se tak, že se k závodům letos vrátím. Povedlo se to díky manželům Berdychovým a jejich firmě Berdych plus, kterým bych chtěl tímto strašně poděkovat,“ doplnil Sutr.

V letošní sezóně se tak posádka ve složení Jiří Sutr a Petra Veselá zúčastní kompletního rallysprintového šampionátu. Dvojice bude startovat s vozem Škoda Felicia 1.4, kterou připravují bratři Bryndové z hlubošského Montcaru Autosport. „Jsem rád, že jsem se nakonec s Petrou domluvil na spolupráci. Petru rallysport hrozně moc baví a věřím, že vytvoříme stálou dvojici. V letošní sezóně bychom chtěli především sbírat zkušenosti s áčkovým vozem a odjet co nejvíce kilometrů. Na Vysočině se budeme učit, neboť pro Petru se jedná o úplnou premiéru a z mé strany o premiéru za volantem áčkového vozu,“ řekl k úvodní soutěži Jiří Sutr.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist