www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Sanremo

Potvrzeno: Sanremo se vrací na šotolinu

27. ledna 2010 • 10:50

Včera dopoledne proběhlo klíčové jednání, na kterém se sešli představitel pořadatelského týmu Rally Sanremo Sergio Maiga s regionálním zástupcem pro oblast cestovního ruchu Giuseppem di Mecem. Po jeho skončení bylo oznámeno definitivní potvrzení návratu jedné z nejvýznamnějších rally v Itálii na toskánské šotolinové tratě.

Sanremo je již stálicí v kalendáři seriálu Intercontinental Rally Challenge. Vzhledem k tomu, že i nejvýznamnější soutěž v zemi, Rally d'Italia - Sardegna, letos přišla o status MS a rovněž nalezla útočiště v IRC, je nyní tento šampionát pro italský rallysport zcela klíčový. Proto se již loni na podzim objevily spekulace, že by se Sanremo v rámci zatraktivnění mohlo vydat i na nezpevněný povrch, který byl pro tuto soutěž typický zejména v osmdesátých letech, kdy zde zářily vozy legendární skupiny B. Rally později přešla na kombinaci mixovaného povrchu, což je právě koncept, ke kterému se teď pořadatelé vracejí.

Na rozdíl od tehdejších zvyklostí ale rally nebude trvat pět dní; harmonogram Sanrema 2010 bude třídenní, přičemž do Toskánska soutěž zavítá jen na jednu etapu. Zbylé dvě asfaltové se totiž budou počítat rovněž do italského mistrovství, šotolinová část se otevře jen účastníkům IRC.

Sergio Maica zdůraznil, že nový prvek ve struktuře Rallye Sanremo se neobejde bez velké finanční injekce. Soutěž loni od města Sanremo dostala na organizaci víc než 150 000 Euro. Giuseppe di Meco potvrdil, že i místní samospráva se chce v rally nadále angažovat a bude se snažit organizátorům pomoci jak finančně, tak v otázce hledání dalších potenciálních sponzorů.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist