www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Toni Gardemeister by chtěl v IRC pokračovat

27. ledna 2010 • 15:45

Toni Gardemeister se po několikaměsíční pauze opět posadil do soutěžního speciálu a hned vyhrál úvodní prolog Rallye Monte Carlo. Na následujících zkouškách se mu však příliš nedařilo a poslední den musel odstoupit definitivně, přesto by se finský pilot rád do IRC vrátil.

I v loňském roce vstoupil Gardemeister do seriálu na Rallye Monte Carlo a až do svého odstoupení v poslední etapě úspěšně bojoval o stupně vítězů. Z plánovaných startů na dalších soutěžích však sešlo, sympatický Fin bydlící v Monacu se představil již jen na Rallye Príncipe de Asturias s nepříliš konkurenceschopným Opelem Corsa S2000.

S návratem na 'domácí' tratě v okolí Monte Carla to letos vypadalo hodně nahnutě, nakonec se podařilo dohodnout opět s italskou Astrou a tak se Gardemeister mohl představit na nejvýznamnějším závodě sezóny. Opět usedl do obstarožního Fiatu Grande Punto S2000, které tentokráte připravila stáj D'Ambra.

Po vítězství na uklouzaném a zledovatělém prologu se však Gardemeisterovi na povětšinou mokrých zkouškách příliš nedařilo, navíc udělal několik chyb a dostal defekt. Kalich hořkosti si však vypil před startem závěrečné etapy, kdy nenastartoval vůz v uzavřeném parkovišti.

„Bylo pěkné být zpátky a jsem rád, že jsem mohl opět spolupracovat s týmem Astra. Bohužel, měli jsme několik menších problémů a ani moje rychlost nebyla taková, jak bych si přál. To je ale tím, že jsem v závodním autě dlouho neseděl. Chtěl bych pokračovat v seriálu IRC, ale zatím není nic jisté. Určitě nepojedu v Jižní Americe, tamější závody jsou pro nás moc drahé. Rád bych se vrátil už na Sardínii,“ řekl Toni Gardemeister.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist