www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally Argentina

Villagra potvrdil start s Fiestou S2000 v Argentině

27. ledna 2010 • 20:00

Argentinský jezdec Federico Villagra, jezdec týmu Munchi’s Ford, potvrdil, že se s Fiestou S2000 postaví na start třetího podniku seriálu IRC, kterým bude domácí Argentinská rally. Několikanásobný domácí šampion zvažoval i účast v Brazílii, ta však koliduje s Mexickou rally, a tak přednost dostal světový šampionát. Villagra se již v příštím týmu vydá do sídla týmu M-Sport, kde bude testovat jak Ford Focus WRC, se kterým se stejně jako v předešlých letech představí i v nadcházející sezoně WRC na vybraných podnicích, tak i zcela nový speciál s modrým oválem ve znaku, Fiestu S2000.

Zároveň však boss týmu M-Sport, Malcom Wilson, prozradil, že i po skvělém vystoupení na právě odjeté Rallye Monte Carlo, kde debutující Fiesta S2000 s vicemistrem světa Mikko Hirvonenem dokázala zvítězit, nejsou v současné chvíli žádné plány ohledně dalších startů finské jedničky týmu.

„S Mikkem nejsou v plánu žádné další podniky IRC, ale doufám, že do IRC přijde s Fiestou několik soukromých jezdců,“ říká. „Pojedou jiné týmy, ale doufám, že dosáhnou stejného výsledku, jakého dosáhl Mikko v Monte Carlu.“

Letošní Argentinská rally se poprvé od roku 1995 nepojede jako součást světového šampionátu, čemuž mohou fanoušci „děkovat“ rotačnímu systému soutěží. Všeobecně se však očekává návrat do nejvyššího patra rallysvěta již v roce 2011.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist