www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Rekordní sledovanost rally během RMC

28. ledna 2010 • 13:40

Letošní Rallye Monte Carlo znamenala historický průlom v televizním vysílání z rally. Více než dvanáct hodin živých přenosů přitáhlo k obrazovkám přes dvanáct miliónů unikátních diváků. V porovnání s vysíláním z RMC 2009 se jedná o více než sedmdesátiprocentní nárust.

Průměrná sledovanost během celé Rallye Monte Carlo 2010 se pohybovala okolo 810 000 diváků, špička se dostavila během vysílání z RZ 9 St. Bonnet, která se jela ve čtvrtek večer; tehdy se k televizím posadilo přes milion diváků.

Rekordní návštěvnost také zaznamenala oficiální webová stránka IRC, kterou během Rallye Monte Carlo navštívilo přes tři milióny. Ze statistik rovněž vyplývá, že více než polovina návštěvníků na oficiálním webu IRC rovněž využila nového výsledkového servisu provozovaného serverem AutoSport.CZ. Úspěšný debut má za sebou rovněž zbrusu nová aplikace IRC pro iPhone. Tu si stáhlo přes 6000 uživatelů, kteří během rally navštívili 187 000 stránek.

Géraldine Filiol, vedoucí představitel promotérské organizace Eurosport Events, k tomu řekl: „Jsme velice šťastní, že se nám úspěšně podařilo zvládnout revoluční pokrytí této legendární rally všemi možnými prostředky. Obrovská návštěvnost z celého světa jasně ukázala úroveň seriálu IRC, které dokáže mezinárodní soutěže mnohem snáze zpřístupnit jak fanouškům, tak pořadatelům a automobilovým výrobcům. Těšíme se na další vývoj seriálu v této sezoně, a to nejen v oblasti televizních přenosů.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist