www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rallye Monte Carlo

Výlet Jarka Orsáka do sněhové bariéry ve fotografiích

5. února 2010 • 17:30

Letošní Monte Carlo, stejně jako většina předcházejících ročníků, patřila mezi náročné soutěže. Sníh a led na horských RZ byl vítaným zpestřením pro diváky, ne vždy tomu tak bylo i pro soutěžní posádky. O zrádnosti ledu a změny počasí v průběhu dne se přesvědčila i posádka Jaroslav Orsák - Karel Vajík. V 9. RZ skončili nedobrovolně mimo trať.

Co tomu řekl Jarek Orsák po příjezdu do servisu?

„Když jsme přiletěli k zatáčce na plnou šestku, tak jsme šli na brzdy stejně jako v prvním průjezdu. Teď tam ale byla ledová plotna, proto jsem to radši poslal do pole.“

Jezdcovo umění, jeho bleskovou reakci a zejména chladnou hlavu v uvedeném okamžiku ocenila bouřlivým potleskem asi stovka diváků v okolí. Také jejich pomoc při návratu byla neocenitelná. Osobně jsem obdivoval kličkovanou mezi statnými jabloněmi ihned po výletu z trati. Nevěřil jsem, že se mu podaří prorazit asi metrovou sněhovou bariéru na kraji silnice při návratu na trať. Kdo umí - umí.

Přejme proto posádce, aby každou další soutěž dokončili s podobným výsledkem. Vždyť 9. místo v absolutní klasifikaci v tak silně obsazené soutěži snad nikdo ani z největších optimistů nečekal. Posádka si zasloužila obdiv diváků lemující trať. O to více potěšila převaha českých fanoušků. Naše vlajky a skandování nešlo přehlédnout.

Kompletní fotogalerie z výletu Jaroslava Orsáka

Videosestřih Jaroslava Orsáka včetně výletu mimo trať

Mirekk Knedla senior
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist