www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Geko Ypres Rally (+ME)

Daniel Barry upřesnil svůj program v IRC 2010

8. února 2010 • 18:30

Irský jezdec Daniel Barry si na letošní Rallye Monte Carlo odbyl svou mezinárodní premiéru. Tým kolem něj si je vědom, že pro rozvoj jezdce jsou nezbytné zkušenosti ze zahraničních soutěží. I proto se letos zúčastní i dalších čtyř soutěží IRC.

Jeho start na Monte Carlu byl hodně náročný. „Byla to nejnáročnější zkouška vytrvalosti v mém životě. V kariéře jsem jel několik soutěží, které byly dokonce kratší, než nejdelší pětačtyřicetikilometrová zkouška na Monte, přičemž nejdelší rovinka na té zkoušce měřila 200 metrů. Každý, kdo tohle dokončil až do cíle, si zaslouží medaili,“ prozradil Daniel Barry.

Ten se se svým černým Mitsubishi Lancer Evo IX představí nejdříve až při červnové Geko Ypres Rally v Belgii. „Mezi závody budeme mít delší přestávku, proto se v mezidobí možná představím na nějaké menší soutěži, abych nevypadl z rytmu,“ prozradil čtyřiadvacetiletý rodák z Eniskerry.

Daniel Barry, který v loňském roce společně s Martinem Bradym suverénně zvítězil v britském poháru vozů Mitsubishi Lancer, má v letošním roce kromě Ypres v plánu ještě další tři závody - zlínskou Barum Czech Rally, italské Rallye Sanremo a samozřejmě téměř domácí RAC MSA Rally of Scotland.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist