www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Sweden (PWRC+SWRC)

Nové bodování i v mistrovství světa ?

9. února 2010 • 10:00

Formule 1 zavedla na prosincovém jednání nové bodování pro sezónu 2010. Místo dosavadních osmi by měla bodovat první desítka. Tento systém, který je momentálně kritizován stájemi F1, by mohl být zaveden i v mistrovství světa automobilových soutěží. Rozhodne se dnes do 17:00...

Pouhých několik desítek hodin zbývá do startu prvního podniku mistrovství světa, Uddeholm Swedish Rally. Přesto ještě soutěžící neví, jaký bude letos systém bodování. Vedení seriálu totiž rozhodlo o faxovém hlasování možnosti změny bodovacího systému na variantu, která byla schválena pro letošní ročník formule 1. V něm je ohodnoceno prvních deset posádek, vítěz získá pětadvacet bodů na místo současných deseti.

Všichni zástupci zainteresovaní v hlasování se musí vyjádřit do dnešní páté hodiny odpolední, finální verdikt bude oznámen zítra. Ještě před případnou změnou budou muset schválit tuto změnu i všichni účastníci přihlášení do kterékoliv kategorie mistrovství světa. V případě kladné odezvy hlasování i všech účastníků by se změna týkala všech vypsaných kategorií, tedy MS jezdců, PWRC, SWRC i JWRC. Pokud se tak stane, vrátíme se zpět před rok 1997, kdy byl používán obdobný systém bodování (první desítka s odměnou 20,15,12,10...).

-mah- ; -plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.02.2010 13:51
kure91
ti oslové mají připomínat ty co o tom rozhodnou?:-D
toplist